Actualitate

Atletico Madrid s-a calificat în finala Ligii Campionilor

Partida de la Munchen a fost una dramatică până în ultima ei secundă, cu Bayern forțând golul al treilea, al calificării.

Atletico, victorioasă în tur cu 1-0, a obținut biletul pentru finala de la Milano (San Siro), din 28 mai, grație golului marcat în deplasare.

Bavarezii au deschis scorul în min. 31, prin spaniolul Xabi Alonso, dintr-o lovitură liberă din marginea careului, după care echipa lui Guardiola a avut șansa să se desprindă, însă Thomas Muller a ratat un penalty acordat pentru fault la Javi Martinez. Atletico a marcat după pauză prin francezul Antoine Griezmann (54), însă speranțele nemților s-au reaprins după golul înscris de Robert Lewandowski (74). Atletico a beneficiat de un penalty eronat acordat de arbitrul turc Cakir, dar Fernando Torres l-a ratat (a apărat Manuel Neuer).

Returul a început cu cele două echipe reglându-și tirul prin șuturi de la distanță, dar prima ocazie mare a fost irosită de polonezul Lewandowski (20), blocat in extremis de portarul sloven Oblak. Lewandowski nu a fost mai abil nici patru minute mai târziu, iar Lahm nu a nimerit ținta (27).

Xabi Alonso a deschis scorul pentru Bayern (31), șutul său fiind ușor deviat de Gimenez. Tot fundașul uruguayan a comis penalty peste câteva minute, însă Oblak a reparat greșeala, salvând șutul lui Muller. Xabi Alonso (35) și-a mai încercat șansa, însă șutul a fost pe direcția șutului.

Atletico a fost altă echipă după pauză, iar Griezmann a dat lovitura pe contraatac (54), după o pasă de excepție a lui Torres. Momentul bun al madrilenilor a continuat și Juanfran a tras un șut periculos, care a ocolit ținta (60).

Bayern a revenit în atac, iar Atletico și-a reluat locul pe meterezele din fața lui Oblak, dar slovenul a fost la post la șutul lui Xabi Alonso (67), pentru ca apoi Lewandowski (70) să reia prea moale la mingea centrată de Vidal.

Lewandowski (74) a finalizat o minge centrată de Alaba și recentrată de Vidal și a readus-o pe Bayern în avantaj.

Arbitrul Cakir a comis o gravă eroare în min. 83, când a acordat penalty pentru oaspeți, deși Javi Martínez l-a faultat pe Torres în afara careului, însă atacantul lui Atletico a ratat lovitura de pedeapsă.

Bayern a atacat în valuri, dar Lewandowski (87) și Alaba (88) nu au reușit să îl învingă pe Oblak, iar francezul Coman (90+3) a ratat ținta din poziție favorabilă.

Atletico, antrenată de Diego Simeone, va juca a doua sa finală de Liga Campionilor, în ultimii patru ani, în timp ce Bayern a fost eliminat pentru al treilea an consecutiv de o echipă spaniolă în semifinalele competiției.

În finală, Atletico o poate întâlni pe rivala Real Madrid, care a învins-o în ultimul act din 2014, dau pe Manchester City.

Bayern Munchen — Atletico Madrid 2-1 (1-0)
Au marcat: Xabi Alonso (31), Robert Lewandowski (74), respectiv Antoine Griezmann (54).
Thomas Muller (Bayern) a ratat un penalty în min. 34 (a apărat Jan Oblak).
Fernando Torres (Atletico) a ratat un penalty în min. 84 (a apărat Manuel Neuer).
Munchen, Fussball Arena: 70.000 spectatori
Liga Campionilor — semifinale (retur)
În tur: 0-1.

Au evoluat echipele:

Bayern: Manuel Neuer — Philipp Lahm (căpitan), Jerome Boateng, Javier Martinez, David Alaba — Xabi Alonso — Douglas Costa (Kingsley Coman, 73), Thomas Muller, Arturo Vidal, Franck Ribery — Robert Lewandowski. Antrenor: Josep Guardiola.
Rezerve neutilizate: Sven Ulreich — Serdar Tasci, Thiago Alcantara, Rafinha, Mario Goetze, Joshua Kimmich.

Atletico: Jan Oblak — Juanfran, Jose Gimenez, Diego Godin, Filipe Luis — Saul Niguez, Gabi (căpitan), Augusto Fernandez (Yannick Ferreira-Carrasco, 46), Koke (Stefan Savic, 90+3) — Fernando Torres, Antoine Griezmann (Thomas Partey, 82). Antrenor: Diego Simeone.
Rezerve neutilizate: Miguel Angel Moya — Angel Correa, Lucas Hernandez, Luciano Dario Vietto.

Arbitru: Cuneyt Cakir (Turcia)
Cartonașe galbene: Jose Gimenez (34), Javi Martínez (84). 

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *