Astăzi 20 Ianuarie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 13:57
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Cultură 28 Noiembrie 2016, ora 10:35

Au fost desemnați laureații premiului municipal pentru tineret, ediția 2016

Marime Font

Concursul pentru Premiul municipal pentru tineret în domeniul științei, tehnicii, literaturii și artelor, ediția 2016, s-a încheiat ieri la Chișinău cu festivitatea de decernare a premiilor.

Evenimentul este organizat anual de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport (DGETS) a Consiliului municipal Chișinău și are drept scop stimularea și promovarea potențialului intelectual-artistic al tinerilor din municipiu.

Valentina Cujbă, șef adjunct DGETS, a menționat că pentru stimularea voluntariatului și a activismului civic în mediul tinerilor, ediția din anul curent a concursului a inclus și secțiunea „activism civic”.Potrivit sursei citate, cele 30 de dosare depuse la concurs au fost examinate de către o comisie de experți, formată din specialiști în domeniu, personalități notorii, în frunte cu Aurelia Hanganu, secretarul științific al Academiei de Științe a Moldovei, care a asigurat transparența și a selectat cele mai valoroase lucrări și cei mai destoinici candidați la acest premiu.

Astfel, laureați ai ediției 2016 a concursului municipal pentru tineret au devenit: Dumitru Untilă (fizică), Viorica Boaghi (economie), Elena Jardan și Olga Gernelev (medicină), Adrian Dolghi (istorie), Ion Agapi (ecologie), Aighiuni Bahșiev (genetică vegetală), Elena Gherasim și Ludmila Batîr (biologie), Augustin Volconovici (tehnică), Olga Percinschi (art marketing și logistică) și Natalia Procop (arte plastice).

Cu mențiuni, la secțiunea științe s-au ales: Artur Golban, Sergiu Dobrojan, Ivan Pilchin, Elena Tofan-Dorofeev, Vladimir Buzan și Nadejda Stahi, la secțiunea arte: Valeria Cebotariova, Andrei Zapșa și Pavel Boldescu și la secțiunea activism civic: Aculina Topadă, Veronica Gîscă și Larisa Țurcan (Asociația obștească ”Principii sănătoase”). De premiul special s-a învrednicit Alexandrina Grecu (teatru).

Învingătorilor li s-a înmînat diploma de conferire a titlului de laureat al Premiului municipal pentru tineret, ediția 2016, și cîte un premiu bănesc în valoare de 10 000 lei ”pentru rezultate remarcabile și implicare activă în viața socială, economică și culturală a țării”. De asemenea, au fost menționați tinerii care au înregistrat rezultate frumoase în domeniile în care activează, cărora li s-au înmînat diplome și premii bănești în sumă de 2000 lei.

Premiul municipal pentru tineret a fost inițiat în anul 1996. Pînă în 2016, de acest premiu s-au învrednicit peste 220 de tineri.

Sursa: Moldpres

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Ianuarie 2018, ora: 14:56

Zeci de elevi şi profesori au fost premiaţi la Gala tinerelor talente, ediţia 2017

Circa 50 de elevi şi peste 40 de profesori de la şcoli de arte, licee şi colegii cu profil artistic din ţară au fost premiaţi astăzi de către Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării în cadrul Galei tinerelor talente, ediţia a II-a, care s-a desfăşurat la Muzeul...

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md