Actualitate

Automobilele din transnistria nu mai pot circula în dreapta Nistrului

Prin derogare, circulația respectivelor autovehicule se permite în cazul în care acestea sunt în proprietatea agenților economici din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender și dacă conducătorii de autovehicule sunt angajați ai acestora.

În celelalte cazuri, mașinile cu numere transnistrene conduse de șoferi domiciliați în dreapta Nistrului vor fi evacuate la parcarea specială sau la parcarea celei mai apropiate subdiviziuni de poliție.

Solicitată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Natalia Golovco, a declarat că vehiculul parcat la stația specială se restituie proprietarului, posesorului sau reprezentantului legal imediat după înlăturarea temeiurilor pentru aducerea la parcare. Cheltuielile de aducere și staționare a vehiculului la parcare sunt suportate de contravenient.

În ultimele șase luni, posesorii automobilelor înmatriculate peste hotare sau în stânga Nistrului, indiferent de termenul de exploatare, au putut plasa vehiculele sub regimul vamal de import al Republicii Moldova cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota stabilită pentru anul 2016.

Sursa: IPN 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *