Actualitate

Autorităţile de la Tiraspol AU INTERZIS accesul unul parlamentar european

Aflat într-o vizită de două zile în Republica Moldova, Siegfried Mureşan a intenţionat să discute şi cu elevii şi profesorii de la liceele cu predare în limba română din stânga Nistrului. ”Am întreprins toate demersurile necesare începând cu săptămâna trecută. Aseară mi s-a comunicat că timpul este prea scurt şi nu mi s-a facilitat accesul. Sper să-mi fie permis data viitoare când vin la Chişinău”, a declarat eurodeputatul.

Europarlamentarul român Siegfried Mureşan a efectuat prima sa vizită în Republica Moldova în această funcţie, timp în care a avut întrevederi cu lideri politici, membri ai guvernului şi studenţi. El a declarat că a discutat în special chestiuni ce ţin de reformele în justiţie şi situaţia financiară a Republicii Moldova, având în acest sens întrevederi cu ministrul justiţiei şi cel al finanţelor de la Chişinău. Potrivit lui Siegfried Mureşan, autorităţile de la Chişinău sunt preocupate în prezent de implementarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, care va permite apropierea Republicii Moldova de comunitatea europeană.

În acelaşi timp, el a menţionat că reformele trebuie să fie realizate într-un ritm avansat.

Referindu-se la situaţia din sistemul bancar, care a suferit în urma unor presupuse tranzacţii dubioase care se ridică la un miliard de dolari, dar şi la incertitudinea politcă din cauza lipsei unei coaliţii majoritare, Siegfried Mureşan a declarat că Republica Moldova se bucură în continuare de încrederea Bruxellesului dar este foarte important ca criza din sectorul bancar să fie rezolvată iar cei vinovaţi să fie traşi la răspundere.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *