Actualitate

Avocaţii ex-premierului pretind că starea de sănătate a lui Vlad Filat se agravează

„La data de 24 noiembrie 2015, domnul Vlad Filat a fost transferat într-o altă celulă, la subsol. Din explicaţiile conducerii Penitenciarului, pretextul care a stat la baza tranferului ar fi servit o „pană de curent”. Reţinem, că acest transfer este deja, al treilea la număr, care îl vizează pe Vlad Filat, iar de fiecare dată, transferul se realizează în condiţii cel puţin suspecte”, se menţionează în comunicat.

Avocaţii susţin că au solicitat repetat procurorului care exercită controlul asupra respectării drepturilor deţinuţilor, să constate condiţiile inumane şi degradante la care este supus Vlad Filat, iar în urma întâlnirii cu conducerea Penitenciarului, s-a stabilit un termen de cel târziu luni dimineaţă, 30 noiembrie, pentru a fi reparată linia de curent electric, iar ex-premierul să fie transferat în precedenta celulă.

Apărarea califică acţiunile întreprinse de administraţia penitenciarului drept, abuzuri grave şi presiuni asupra lui Vlad Filat. Aocaţii precizează că la începutul lunii noiembrie au depus o plângere cu privire la condiţiile de detenţie ale Filat, la care au primit un răspuns în care se menţionează că „acestea corespund normelor stipulate în Statutul executării pedepsei de către condamnaţi, iar careva derogări, încălcări ale legislaţiei în vigoare în raport cu deţinutul în cauză, la compartimentul respectiv n-au fost stabilite”.

Totodată, soţia ex-premierului, jurnalista Angela Gonţa, a publicat pe pagina sa de Facebook un fragment dintr-o scrisoare de la Vlad Filat: „Aici ei fac totul ca să mă distrugă moral. De marţi fără niciun motiv m-au băgat la subsol, în condiţii de mizerie absolută”. Politicianul mai scrie că săptămâna aceasta va face testamentul, notând „în caz că se va întâmpla ceva cu mine”.

Fostul prim-ministru a fost reţinut în luna octombrie şi este învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *