Astăzi 12 Decembrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 11:18
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Politică 11 August 2017, ora 11:00

Avocaţii lui Chiril Lucinschi au solicitat încetarea procesului penal

Marime Font

În data de 10.08.2017, la ora 14.00, în cadrul Judecătoriei Chișinău, Sediul Buiucani, s-a desfăşurat ședința preliminară în cauza penală a lui Chiril Lucinschi. 

La începutul ședinței de judecată partea apărării a înaintat o cerere de recuzare Judecătoarei Elena Cojocari, însă cererea a fost respinsă. Astfel, şedinţa a continuat, iar avocaţii au înaintat o altă cerere prin care au solicitat încetarea procesului penal, având în vedere faptul că acţiunea penală pornită împotriva fostului deputat a fost pornită în mod anti-constituțional, cu încălcări grave de procedură penală.

Pentru a se expune asupra cererii înaintate de către avocaţi, instanţa de judecată a anunţat o întrerupere. Continuarea şedinţei a fost stabilită pentru data de 11.08.2017, la ora 16:00.Amintim că anterior cauza penală de acuzare a lui Chiril Lucinschi a fost repartizată Doamnei Judecător Galina Moscalciuc. În cadrul şedinței de judecată din data de 4 august 2017, avocații lui Chiril Lucinschi au declarat cerere de recuzare judecătorului Galina Moscalciuc pe temeiul faptului că aceasta, în virtutea atribuțiilor sale, s-a expus asupra unor circumstanțe într-o altă cauză.

Cererea de recuzare a fost admisă integral, fiind dispusă transmiterea cauzei penale în cancelarie în vederea redistribuirii unui alt judecător. Astfel, în data de 07.08.2017 cauza penală a lui Chiril Lucinschi a fost repartizată judecătorului Elena Cojocari.
 
Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Pavel Păduraru

Întrebarea de care fug procurorii: de ce Gorbunțov nu a fost arestat?

Recent, în țara noastră a mai avut loc o minune. Dar aşa cum la noi minunile nu mai reprezintă excepții, ci lucruri ordinare, am putea să le numim fleacuri. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Sărbătorile și postul

Posturile, cred că acest lucru e limpede pentru oricine, nu mai sunt ținute ca pe vremuri. Poate în particular sau în mănăstiri mai există astfel de nevoitori. La noi, în schimb, creștinii căldicei, postul a rămas doar evitarea oricăror proteine animale.

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Decembrie 2017, de Dan Nicu

La plecarea unei Epoci

În aceste zile de decembrie, întreaga naţiune română deplânge dispariţia dintre noi a celui care a fost Majestatea sa Regele Mihai I. Suveranul s-a stins din viaţă în Elveţia, la reşedinţa sa, în ziua de marţi, 5 decembrie. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 9 Decembrie 2017, de Ana Gabor

Povestea ultimului rege

Născut la 25 octombrie 1921, regele Mihai a adus o mare bucurie în familia sa, dar și în întreaga țară.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md