Astăzi 17 Octombrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 08:43
Abonamente

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Politică 11 August 2017, ora 11:00

Avocaţii lui Chiril Lucinschi au solicitat încetarea procesului penal

Marime Font

În data de 10.08.2017, la ora 14.00, în cadrul Judecătoriei Chișinău, Sediul Buiucani, s-a desfăşurat ședința preliminară în cauza penală a lui Chiril Lucinschi. 

La începutul ședinței de judecată partea apărării a înaintat o cerere de recuzare Judecătoarei Elena Cojocari, însă cererea a fost respinsă. Astfel, şedinţa a continuat, iar avocaţii au înaintat o altă cerere prin care au solicitat încetarea procesului penal, având în vedere faptul că acţiunea penală pornită împotriva fostului deputat a fost pornită în mod anti-constituțional, cu încălcări grave de procedură penală.

Pentru a se expune asupra cererii înaintate de către avocaţi, instanţa de judecată a anunţat o întrerupere. Continuarea şedinţei a fost stabilită pentru data de 11.08.2017, la ora 16:00.Amintim că anterior cauza penală de acuzare a lui Chiril Lucinschi a fost repartizată Doamnei Judecător Galina Moscalciuc. În cadrul şedinței de judecată din data de 4 august 2017, avocații lui Chiril Lucinschi au declarat cerere de recuzare judecătorului Galina Moscalciuc pe temeiul faptului că aceasta, în virtutea atribuțiilor sale, s-a expus asupra unor circumstanțe într-o altă cauză.

Cererea de recuzare a fost admisă integral, fiind dispusă transmiterea cauzei penale în cancelarie în vederea redistribuirii unui alt judecător. Astfel, în data de 07.08.2017 cauza penală a lui Chiril Lucinschi a fost repartizată judecătorului Elena Cojocari.
 
Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Uriașii cu un singur text (I)

Există autori care reușesc să se impună ca mari scriitori cu un singur volum sau chiar un singur poem. Însă lucrurile nu stau întotdeauna atât de simplu pe cât pare.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 16 Octombrie 2017, de Ana Gabor

Mandat de la Dumnezeu sau de la Putin?

„Putin, te iubim! Noi ca tine vrem să fim!” (Zicală din Sadova)

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Ziua orașului

Se apropie ziua orașului, motiv de bucurie pentru mulți dintre noi. Concerte, ziua vinului și câte ceva gratuit ca oamenii să fie mulțumiți. De obicei muzica e fără plată pentru cetățeni, iar muzicienii primesc onorarii de la primărie.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (IV). Românii/ moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Scriam săptămâna trecută că voi reveni pentru o relatare asupra experiențelor trăite în acest an cu Expedițiile Memoriei în Siberia, acolo unde am mers pentru un studiu asupra istoriei comunităților de români/moldoveni din regiunea Irkutsk și ținutul Krasnoiarsk.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Octombrie 2017, de Răzvan Munteanu

Muzica, sportul şi schimbul de informaţii - politici de coeziune socială pe ambele maluri ale Prutului

În România, despre „frații de peste Prut” am auzit vorbindu-se încă din clasa primară, iar mesajul „Basarabia e România” răzbate acum scris pe zidurile din orașe, drumuri naționale, în apropierea monumentelor istorice sau turistice, în timp ce...

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul