Politică

Avocaţii lui Chiril Lucinschi au solicitat încetarea procesului penal

La începutul ședinței de judecată partea apărării a înaintat o cerere de recuzare Judecătoarei Elena Cojocari, însă cererea a fost respinsă. Astfel, şedinţa a continuat, iar avocaţii au înaintat o altă cerere prin care au solicitat încetarea procesului penal, având în vedere faptul că acţiunea penală pornită împotriva fostului deputat a fost pornită în mod anti-constituțional, cu încălcări grave de procedură penală.

Pentru a se expune asupra cererii înaintate de către avocaţi, instanţa de judecată a anunţat o întrerupere. Continuarea şedinţei a fost stabilită pentru data de 11.08.2017, la ora 16:00.

Amintim că anterior cauza penală de acuzare a lui Chiril Lucinschi a fost repartizată Doamnei Judecător Galina Moscalciuc. În cadrul şedinței de judecată din data de 4 august 2017, avocații lui Chiril Lucinschi au declarat cerere de recuzare judecătorului Galina Moscalciuc pe temeiul faptului că aceasta, în virtutea atribuțiilor sale, s-a expus asupra unor circumstanțe într-o altă cauză.

Cererea de recuzare a fost admisă integral, fiind dispusă transmiterea cauzei penale în cancelarie în vederea redistribuirii unui alt judecător. Astfel, în data de 07.08.2017 cauza penală a lui Chiril Lucinschi a fost repartizată judecătorului Elena Cojocari.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *