Ultima oră

BAC 2015 ISTORIE. Posibilă variantă de subiect: eseu despre romanitatea românilor

BAC 2015 Una dintre variante propune la subiectul cu numărul unu un fragment din K. Hitchins, România 1866-1947 şi unul din I. Bulei, O istorie a românilor.

BAC 2015 La subiectul numărul trei, elevii trebuie să elaboreze în aproximativ două pagini un eseu despre preocuparea istoricilor pentru romanitatea românilor, având în vedere: menționarea a două cauze ale abordării romanității românilor de către istorici și precizarea unei asemănări între acestea; menționarea a doi istorici și prezentarea viziunii referitoare la romanitatea românilor a unuia dintre aceștia; formularea unui punct de vedere referitor la existența constantelor în abordarea romanității românilor de către istorici si susinerea acestuia printr-un argument istoric.

BAC 2015 Notă! Se punctează si utilizarea limbajului istoric adecvat, structurarea prezentării, evidenţierea relaţiei cauză-efect, elaborarea argumentului istoric (prezentarea unui fapt istoric relevant și utilizarea conectorilor care exprimă cauzalitatea si concluzia), respectarea succesiunii cronologice/logice a faptelor istorice şi încadrarea eseului în limita de spaţiu precizată.
 
Sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *