Externe

Bărbat înarmat, în lift împreună cu Barack Obama. Şeful Secret Service, în faţa Congresului

Este vorba de un agent de pază al acelei instituţii, însă cei de la Secret Service aveau obligaţia să-l dezarmeze pe bărbat înainte să urce în lift. Incidentul s-a petrecut în urmă cu peste două săptămâni, iar informaţia a apărut în ziua în care directorul Secret Service a fost audiat de o comisie a Camerei Reprezentanţilor. Motivul – incidentul din 19 septembrie, când un bărbat înarmat cu un cuţit a reuşit să pătrundă în Casa Albă.

„Planul nostru de securitate nu a funcţionat aşa cum trebuie. Este inacceptabil, îmi asum întreaga responsabilitate şi mă voi asigura că aşa ceva nu se va mai întâmpla”, a spus Julia Pierson, directorul Secret Service.

La 11 zile de la incidentul de la Casa Albă, directorul Secret Service şi-a recunoscut vina în faţa unei comisii a Camerei Reprezentanţilor. Julia Pierson a promis că va schimba procedurile de funcţionare a agenţiei, după ce un bărbat înarmat cu un cuţit a trecut de cinci controale de securitate şi a intrat în reşedinţa preşedintelui american.

„Casa Albă ar trebui să fie unul dintre cele mai sigure locuri din America, de fapt, unul dintre cele mai sigure din lume. Cum Dumnezeu s-a întâmplat aşa ceva?”, a spus Darrell Issa, congresmen.

Este o întrebare la care toată presa americană vrea un răspuns, iar conducerea Secret Service nu a reuşit să-l ofere până acum. „Este un eşec catastrofal”, a declarat Dan Emmett, fost agent Secret Service.

În ultimii ani, Secret Service a fost implicat în mai multe scandaluri. În 2011, un bărbat a tras mai multe focuri de armă spre Casa Albă. Gloanţele au spart un geam şi au lovit un perete al clădirii, dar agenţii şi-au dat seama de acest lucru abia după câteva zile. Un an mai târziu, zeci de angajaţi ai agenţiei au petrecut cu prostituate în Columbia, în timpul unei vizite a lui Barack Obama. Iar în primăvara acestui an, alţi trei agenţi Secret Service s-au îmbătat în Amsterdam şi au fost trimişi acasă, chiar înaintea sosirii preşedintelui american în capitala Olandei.

Sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *