Ultima oră

Băsescu despre revenirea lui Voronin la putere: E totul pierdut acum pentru noi în Republica Moldova

„Privind la situaţia din regiune, ce s-a întâmplat în Ucraina, se ştie că s-a creat un zid între Republica Moldova şi Ucraina, pe de o parte, şi Uniunea Europeană, pe de altă parte. (…) Semnalul Moscovei a fost foarte clar, orice drum al Ucrainei către UE înseamnă intervenţie militară. Nu îi vor lăsa, au nevoie strategic de acest tampon între Federaţia Rusă şi NATO”, a declarat Traian Băsescu într-o emisiune televizată, adăugând că şi Republica Moldova e de mult pusă sub control, prin conflictul transnistrean.

Întrebat dacă e totul pierdut pentru noi în Republica Moldova, fostul preşedinte a răspuns: „Acum da”, adăugând că „nici ultimele schimbări nu ajută grozav, pentru că e un guvern minoritar, susţinut de comunişti”.

Băsescu a mai precizat că România avea mijloace de a ajuta Republica Moldova, prin „dialog mai deschis, prin influenţă, pentru ca şi Partidul Liberal să ajungă la guvernare. Trebuia să fie o discuţie. România, aşa cum a avut mijloace să îi pună cap la cap, în 2009, avea mijloace să o facă şi acum”, a mai spus Traian Băsescu.

Întrebat dacă României ar trebui să îi fie frică de Moscova, fostul președinte a răspuns: „Frică nu, dar ar trebui să fie îngrijorată de Moscova”, şi a adăugat că „Occidentul a ratat ocazia de a-l opri pe Putin, care, într-un an, jumătate de an, doi ani, imediat ce va prinde momentul oportun, va ajunge la gurile Dunării”.
 
Sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *