Astăzi 12 Decembrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 11:18
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Carte 9 Februarie 2017, ora 16:03

Biblioteca Hasdeu cheamă chișinăuienii la lectură

Marime Font

Promovarea şi încurajarea lecturii ca mijloc de dezvoltare culturală şi creativă este realizată de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” prin programul „Chişinău Citeşte”.

Programul urmărește valorificarea experienţei de lectură a chişinăuienilor, orientarea cititorului spre valorile literare şi artistice autohtone, transmite IPN.

Directoarea bibliotecii, Mariana Hârjevschi, a spus în cadrul conferinței de presă desfășurate pe 9 februarie că pentru a selecta cărţile prezentate la „Chişinău Citeşte” sunt invitaţi scriitori, critici literari şi bibliotecari. În evaluarea cărţilor propuse publicului se ţine cont de lucrările care au mesaj educativ, care sunt scrise de scriitori autohtoni şi o „prestaţie bună în ceea ce ţine de aspectul editorial”.În cadrul programului „Chişinău Citeşte” au fost propuse pentru lectura cărţile: Negru şi roşu 1930-2056 de Val Butnaru, Tunica portocalie de Lucreţia Bârlădeanu şi cartea lui Ianoş Ţurcanu Dansul florilor. „Fiţi curioşi şi citiţi aceste cărţi”, i-a îndemnat directoarea Mariana Hârjevschi pe cei prezenţi la eveniment.

„Chişinău Citeşte” – iniţiativă a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” este la cea de-a XIV ediţie. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Pavel Păduraru

Întrebarea de care fug procurorii: de ce Gorbunțov nu a fost arestat?

Recent, în țara noastră a mai avut loc o minune. Dar aşa cum la noi minunile nu mai reprezintă excepții, ci lucruri ordinare, am putea să le numim fleacuri. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Sărbătorile și postul

Posturile, cred că acest lucru e limpede pentru oricine, nu mai sunt ținute ca pe vremuri. Poate în particular sau în mănăstiri mai există astfel de nevoitori. La noi, în schimb, creștinii căldicei, postul a rămas doar evitarea oricăror proteine animale.

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Decembrie 2017, de Dan Nicu

La plecarea unei Epoci

În aceste zile de decembrie, întreaga naţiune română deplânge dispariţia dintre noi a celui care a fost Majestatea sa Regele Mihai I. Suveranul s-a stins din viaţă în Elveţia, la reşedinţa sa, în ziua de marţi, 5 decembrie. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 9 Decembrie 2017, de Ana Gabor

Povestea ultimului rege

Născut la 25 octombrie 1921, regele Mihai a adus o mare bucurie în familia sa, dar și în întreaga țară.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md