Ultima oră

Bloggerul rus Eduard Baghirov, condamnat la închisoare cu executare: ”Clovni”

Decizia a fost luată de magistrați în lipsa inculpatului, care, pe 19 octombrie 2011, a fost anunţat în căutare după ce a încălcat restricţiile impuse de instanţa de judecată. El a părăsit locul în care urma să-şi execute măsura preventivă, și anume arestul la domiciliu.

Procurorii au demonstrat în perioada anilor 2008 – 2009, a participat la elaborarea şi realizarea măsurilor de factură provocatoare, orientate la subminarea procesului pre şi post electoral pentru alegerile parlamentare din 05.04.2009. Acesta s-a infiltrat în mediul social în calitate de „blogger”, „scriitor” şi utilizând tehnologii de manipulare a maselor.

Potrivit planului, aceste distorsionări urmau să poarte caracterul unei „revoluţii Twitter”, iar responsabilităţile pentru consecinţele grave ale acţiunilor violente – puse pe seama forţelor de opoziţie.

Sentinţa este cu drept de atac.

Bloggerul rus a avut un comentariu ironic în adresa autorităților moldovenești. Acesta a scris pe twitter un status scurt în care a menționat doar cuvântul „clovni”, informează Agora. „Astăzi am aflat că Moldova m-a condamnat la 5 ani de închisoare. Comentariu oficial: clovni”, se menționează în postare.

Amintim că Eduard Baghirov a fost reţinut la Chişinău în vara anului 2011, fiind suspectat de organizarea evenimentelor din aprilie 2009. Timp de trei luni, el s-a aflat în arest preventiv, iar când a fost plasat în arest la domiciliu, a fugit la Moscova.

sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *