Astăzi 25 Noiembrie 2017, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 10:52
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 17 Februarie 2017, ora 14:01

BNS pregătește un nou recensământ în 2021, chiar dacă datele celui din 2014 încă nu au fost publicate

Marime Font

Deși datele recensământului populației și al locuințelor din 2014 încă nu au fost făcute publice, autoritățile planifică deja următoarea acțiune de recenzare. Potrivit reprezentanților Biroului Național de Statistică, următorul recensământ ar urma să aibă în luna aprilie a anului 2021. 

Datele recensământului populației realizat acum aproape trei ani urmează a fi prezentate pe 31 martie. Directorul general al Biroului Național de Statistică, Vitalie Valcov, susține că datele, deși publicate mai târziu din cauza organizării deficiente ale procesului, oricum, vor fi relevante.
”Noi prelucrăm aceste date cu suportul experților internaționali, care, examinând datele introduse, au spus că datele vor fi relevante și calitative și vor putea fi realizate în continuare. Ele vor fi ajustate la anul 2016-2017, la statistica curentă”, a declarat Vitalie Valcov.
Directorul Biroului Național de Statistică spune că va fi însă mai complicat de ajustat datele cu privire la emigranți.

„Dacă la statistica vitală avem o statistică perfectă, atunci știți că la cea migrațională nu este atât de simplu, pentru că avem fluxuri masive de plecări peste hotare, plecările din segmentul de pe stânga Nistrului”, a spus Vitalie Valcov.
Între timp, autoritățile se pregătesc pentru un nou recensământ. Acesta ar urma să aibă loc în anul 2021. Vicepremierul Octavian Calmâc, ministru al economiei, crede că așteptările de la următorul recensământ sunt mai mari, însă și datele din anul 2014 sunt importante, chiar dacă acestea vor avea o marjă de eroare mai mare.”Oricum recensământul e cea mai importantă sursă de informare și nu trebuie ignorată, chiar dacă au fost admise anumite erori, au fost admise niște tergiversări de termene”, a declarat Octavian Calmâc.
Biroul Național de Statistică își propune să organizeze următorul recensământ al populației începând cu data de 1 aprilie 2021. 

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Noiembrie 2017, ora: 11:29

VIDEO / Iohannis îl pune la punct pe Dodon: Ce spune despre vizita în Republica Moldova

VIDEO / Iohannis îl pune la punct pe Dodon: Ce spune despre vizita în Republica Moldova Din editia print

Aflat la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic, organizat la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit şi despre invitaţia controversată primită din partea preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Întrebat de jurnalişti dacă va onora invitaţia, şeful...

( ) Citeşte tot articolul


Bună Dimineața 24 Noiembrie 2017, de Ana Marchitan

Sexul „anti-Chirtoacă” și politica moldovenească

Declinul Partidului Liberal a început încă la sfârșitul anului trecut. De atunci, pas cu pas, fracțiunea se îndreaptă încet, dar sigur, sper hăul politicii moldovenești.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 23 Noiembrie 2017, de Dan Nicu

Chişinău, cetate de necucerit pentru socialişti

Oamenii lui Igor Dodon nu au reuşit nici de această dată să-şi instaureze controlul asupra Chişinăului. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia pierde un important atu în disputa cu UE. Și nu numai!

Cu mai puțin de o lună în urmă, în Turcia era anunțată lansarea rutei feroviare ce leagă capitala Azerbaidjanului, Baku, de cea a Georgiei, Tbilisi, cu orașul turc Kars, denumită generic BTK.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 23 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

O, țară tristă, plină de... mister

Moto:  „Rămâne mut Serafim și se uită lung în urma celor ce se duc (cu boul, la pravlenie - n.n.). Se mai gândește: „Hm... Toate le pricep eu, Doamne, da „oare cum mi l-au prins ei de coarne?” (V. Vasilache „Povestea cu cocoșul roșu”)

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Ce modele oferă societatea noastră pentru tineri?

În ultima vreme suntem asaltați de știri înfiorătoare care par a fi desprinse dintr-un film de groază.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Voinicul și cerbul

Că tot se apropie iarna cu pași repezi de noi, nu avem cum să nu ne gândim la sărbători. Mai ales că deja și programele de știri ne anunță de săptămâni întregi cum și unde vom petrece Crăciunul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md