Actualitate

Braconierii ar putea ajunge după gratii până la cinci ani

Proiectul prevede modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului Contravenţional al Republicii Moldova, scrie IPN.

Amendamentele propuse la Codul Penal se axează pe revizuirea sancţiunilor sub forma amenzii şi închisorii, aplicate pentru vânătoarea neautorizată, revizuirea pedepsei complementare de privare a dreptului de a ocupa anumite funcţii şi introducerea unor componente noi de infracţiuni comise de persoanele publice care utilizează situaţia de serviciu în scopul participării la braconaj.

Modificările propuse la Codul Contravenţional se axează pe majorarea amenzilor şi introducerea pedepsei cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii şi privarea de dreptul de deţinere şi portarmă. Documentul prevede competenţe noi pentru inspectorul din domeniul protecţiei mediului, care, odată cu adoptarea proiectului de lege, va putea reţine sau confisca corpurile delicte (automobile, ademenitoare interzise) care au servit la încălcarea legii.

Ministerul Mediului îşi exprimă speranţa că acest proiect va fi susţinut deopotrivă de către Guvern şi Parlament, astfel încât fauna sălbatică să nu mai constituie apanajul braconierilor, iar statul să-şi poată proteja patrimoniul.

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *