Actualitate

Brazilia: Dilma Rousseff promite că va continua să lupte pentru putere

"Vom continua să luptăm pentru a reveni la guvernare. Vom rezista, vom rezista, vom rezista", a declarat Rousseff, într-un interviu difuzat joi de BBC, cu câteva zile înainte de probabila sa înlăturare de la putere.

"Acest proces de destituire este ilegitim, ilegal’, a adăugat ea, afirmând că vrea ‘să lupte până la capăt’ pentru revenirea sa la putere și ‘împotriva acestei proceduri de destituire’. ‘Nu contați pe demisia mea. Dacă demisionez, dovada vie a faptului că a avut loc o lovitură de stat va dispărea", a spus Rousseff.

"Risc să nu asist la Jocurile Olimpice în calitate de președintă. Temerea că nu eu (voi asista la Jocurile Olimpice), ci o persoană care mi-a uzurpat postul, îmi lasă un sentiment de tristețe și nedreptate", a deplâns președinta braziliană.

După aprobarea, în 17 aprilie, a procedurii de destituire de către Congresul Deputaților, senatorii ar urma să aprobe săptămâna viitoare declanșarea oficială a unui proces de destituire a Dilmei Rousseff. Impopulara președintă de stânga, acuzată de cosmetizarea unor conturi publice, va fi atunci îndepărtată de la putere pentru maxim 180 de zile, în așteptarea unei sentințe definitive, și înlocuită de la fel de impopularul Michel Temer.

Vicepreședintele Michel Temer este singurul care a reușit să se sustragă anchetelor judiciare. Cu toate acestea, el a fost citat ca beneficiar al unor mite din partea mai multor inculpați în dosarul Petrobras, scandal de corupție în jurul grupului petrolier al statului brazilian.

"Ei pot să mă ancheteze. Accept orice anchetă, pentru că știu că sunt nevinovată", însă, "chiar dacă mai târziu se va demonstra că aceste acuzații nu sunt fondate, răul va fi deja făcut", și-a exprima Dilma Rousseff regretul. 

agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *