Internațional

Brazilia respinge orice posibilitate de anulare a JO de la Rio din cauza Zika

”Această opțiune nu este de luat în calcul. Guvernul brazilian garantează că Jocurile de la Rio se vor desfășura în siguranță și liniște”, a declarat ministrul Sporturilor, George Hilton, într-un comunicat difuzat joi seară.

”O grijă totală va fi acordată pentru sănătatea tuturor participanților la cea mai mare sărbătoare a sportului mondial”, a adăugat ministrul brazilian, cu exact șase luni înaintea deschiderii primelor Jocuri Olimpice organizate în America de Sud.

Brazilia este țara cea mai afectată de o epidemie cu virusul Zika, virus care se răspîndește cu o viteză uluitoare în regiune.

Transmis printr-o înțepătură a țînțarului de tip Aedes, Zika este susceptibilă că ar cauza malformații congenitale la nou-născuții ale căror mame au fost contaminate în timpul sarcinii.

Circa 1,5 milioane de persoane afectate de virusul Zika au fost raportate în Brazilia, unde 404 cazuri de microcefalie au fost confirmate și 3.670 de cazuri suspecte sînt în curs de examinare, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care a decretat săptămîna aceasta o ”urgență de sănătate publică de interes internațional”.

OMS s-a abținut pînă în prezent să formuleze recomandări în privința călătoriilor în zonele afectate de Zika.

Jocurile vor avea loc în plină iarnă australă, un sezon uscat și mai puțin fierbinte, ce marchează sfîrșitul epidemiilor anuale de virusuri tropicale precum Zika și febra dengue, odată cu dispariția treptată a țînțarilor care le transmit.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *