Astăzi 24 Octombrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la 23 Octombrie 2017
Abonamente

Actualitate 21 Septembrie 2017, ora 00:29

Beneficiile consumului moderat de whisky

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Consumul moderat de alcool ne face să avem parte de sărbători frumoase, însă o băutură în mod special aduce și o serie de beneficii sănătății. Despre ce licoare bahică să fie vorba?


Nu, nu ne referim la șampanie, ci la whisky. Iată care sunt beneficiile pe care le are asupra sănătății!

Ajută la memorie

Antioxidanții care se regăsesc în whisky îmbunătățesc sănătatea creierului și ajută la o mai bună circulație a sângelui. Drept urmare, și memoria devine mult mai bună dacă whisky-ul este consumat cu moderație. În plus, scotch-ul conține și etanol, despre care cercetătorii au arătat că ar juca un rol important în aducerea aminte a unor date specifice și în plasticitatea sinaptică.

Reduce riscul atacurilor cerebrale
Colesterolul este oprit să se depună în sistemul cardiovascular, ați ghicit, de… whisky. Aceaași băutură îndepărtează excesul de colesterol din organism, iar pereții arterelor devin relaxați, reducându-se astfel riscul obstrucțiilor, care conduc, de altfel, la producerea accidentelor vasculare.Reduce riscul îmbolnăvirii de cancer
Băutura devenită celebră mai întâi în Scoția conține acid elagic, un acid care împiedică moleculele din ADN să intre în contact cu diferiți compuși cancerigeni, cum ar fi nitrosamine și hidrocarburi policiclice. Protejează totodată și organismul împotriva efectelor adverse ale chimioterapiei.

Ajută la digestie
De sute de ani, băutura spirtoasă a jucat un rol important în procesul de digestie al organismului uman. Înainte să devină elementul de antren la petreceri, whisky era consumat după o masă copioasă, ajutând corpul să se relaxeze. Este bun la curele de slăbire, în măsura în care reduce pofta de mâncare și ne împiedică să mâncăm prea mult. Consumul de whisky calmează durerile de stomac și previne o eventuală indigestie ca urmare a degustării unui desert foarte dulce.

Benefic în cura de slăbire
Consumul de whisky, datorită compoziției acestei băuturi din cereale, ajută la inhibarea poftei de mâncare. Nu conține nici prea multe calorii, iar cantitatea de grăsimi și de colesterol este zero. Chiar și numărul de calorii și carbohidrați pe care whisky-ul îl conține sunt sub formă de alcool, este procesat rapid de organism și folosit pentru un boost de energie.

Întărește sistemul imunitar

Antioxidanții și nivelul de vitamine pe care îi are în compoziție această băutură ajută la stimularea sistemului imunitar, ceea ce ne ajută să luptăm cu răceala, bolile de sezon, infecții și alte afecțiuni. Este și un excelent sirpo pentru tuse, recomandat atunci când avem roșu în gât. Puteți folosi ca tratament puțin whisky adăugat într-un ceșcuță cu apă caldă și lămâie.

Controlează nivelul de zahăr
Deși nu este recomandat consumul de alcool în cazul persoanelor diabetice, whisky-ul reglează producerea de insulină din pancreas. “Whisky reduce riscul îmbolnăvirii de diabet, uneori chiar cu 30-40 la sută”, potrivit Organic Facts. ”O cantitate moderată de whisky poate îmbunătăți semnificativ capacitatea organismului de a regla nivelul de insulină și glucoză din organism, și deci reduce riscul de a face diabet”, se arată în studiul Organic facts.

Whisky-ul aduce o serie de beneficii organismului nostru, însă nu uitați că există și alte modalități prin care ne putem regla funcțiile corpului. Este important să avem o dietă echilibrată, să nu exagerăm cu consumul de băuturi alcoolice și să consumăm cei doi litri de apă recomandați zilnic.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Octombrie 2017, ora: 18:02

Câți bani a pierdut Starnet din cauza incendiului izbucnit duminică?

Câți bani a pierdut Starnet din cauza incendiului izbucnit duminică? Din editia print

Reprezentanții companiei Starnet au pierdut circa 7 milioane de lei în urma incendiului izbucnit în data de 22 octombrie la unul din cele două noduri principale de distribuție a internetului pentru clienții din toată Republica Moldova. Totodată, aceștia anunță că facturile...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Octombrie 2017, ora: 16:55

Ce a făcut Prinţul Charles la o oră după ce s-a născut Prinţul Harry

Ce a făcut Prinţul Charles la o oră după ce s-a născut Prinţul Harry

Acum, îşi iubeşte băieţii în egală măsură şi se bucură atunci când are ocazia să stea în prezenţa lor. Totuşi, situaţia nu a fost aşa încă de la naşterea lor. Într-un documentar prezentat de ”National Geographic”, Prinţesa Diana a...

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 23 Octombrie 2017, de Răzvan Munteanu

Politica Rusiei de susținere a separatismului global: o armă cu 2 fețe

În ultimii ani, despre Federația Rusă s-a vehiculat în presa internațională ca despre cel mai mare susținător al mișcărilor secesioniste din Europa și nu numai.

() Citeşte tot articolul

Editorial 21 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Credință fără învățătură?

Un om credincios poate atinge sfințenia independent de nivelul de școlarizare sau numărul de cărți citite. Rugăciunea e școala lui.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Jurnalul Morții sau Ultimul Editorial

Pe când eram student, cred că am fost la sute de lansări de carte la Uniunea Scriitorilor și pe la fel de fel de biblioteci. O făceam din două motive, care se cam ceartă între ele, dar n-am ce să le fac - e treaba lor.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul