Ultima oră

Bumacov: “Cerinţele SUA privind vinurile moldoveneşti sunt cu mult mai simple decât în UE”

Declaraţia a fost făcută de ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov, într-un interviu pentru Europa Liberă, notează IPN.

Aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, împreună cu mai mulţi vinificatori autohtoni, Vasile Bumacov a spus că vinificatorii moldoveni au avut ocazia să se întâlnească la partide de degustare cu mulţi distribuitori din Statele Unite. Totodată, a fost semnat un acord între Ministerul Agriculturii şi Biroul de taxare a produselor vitivinicole din Statele Unite. Tot Biroul de taxare a produselor vitivinicole face şcolarizare pentru toţi producătorii din Republica Moldova privind cerinţele în piaţa americană.

„Se face tot ce este posibil pentru a promova vinurile noastre care, vreau să vă spun, sunt foarte bine apreciate aici, în Statele Unite. Majoritatea celor care au participat la degustări s-au arătat încântaţi de calitatea şi gustul deosebit al vinurilor noastre. Rămâne să depunem efort ca să găsim parteneri mai mulţi aici, în Statele Unite, să putem vinde mai mult vin”, a spus ministrul agriculturii.

Acesta a adăugat ca pentru piaţa americană nu este nicio problemă să absoarb tot vinul din Republica Moldova, însă este important ca vinificatorii moldoveni să-şi poată promova produsele. „Cei care nu cunosc vinul, venind într-un supermarket, nu se vor atinge de el, dacă nu ştiu că există aşa ceva, dacă nu ştiu de Republica Moldova. Efortul de susţinere făcut din partea Statelor Unite oferă o şansă producătorilor din Republica Moldova care, de fapt, unii dintre ei, deja demult exportă în Statele Unite, dar ne dorim un export mai masiv”, a adăugat Vasile Bumacov. 

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *