Finanţe

Calea Ferată din Moldova scoate la licitaţie bunuri de 26 milioane de lei

În cadrul licitaţiilor, sunt scoase la vânzare locomotive magistrale şi de manevră, secţii frigorifice, vagoane de serviciu, precum şi mai multe tipuri de transport auto. De asemenea, este anunţată licitaţia cu strigare pentru comercializarea şi transmitere în locaţiune a unor obiecte imobiliare.

În anunţul publicat de companie se precizează că sunt scoase la licitaţie locomotivele care nu se exploatează mai mult de zece ani, au termenele de reparaţii planificate expirate şi este necesară înlocuirea bandajelor osiilor montate şi reparaţia capitală a maşinilor electrice.

În ceea ce priveşte vagoanele frigorifice, se menţionează că acestea staţionează timp îndelungat, nu se află în exploatare de zece sau mai mulţi ani, au termenul de reparaţie expirat.

Totodată, Î.S. „Calea Ferată din Moldova” anunţă că oferă în locaţiune depozite aflate pe strada Munceşti, cu o suprafaţa de 907 metri pătraţi. Taxa iniţială de chirie pentru anul 2014 este de 761 de mii de lei. În acelaşi timp, este oferit spre comercializare clădirea fostului sector mecanizat, amplasat în staţia Ocniţa, preţul iniţial fiind de 25.000 de lei.

Anterior, Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a declarat că materialul rulant al ÎS „Calea Ferată a Moldovei” necesită investiţii majore şi imediate.

Un proiect investiţional pentru modernizarea reţelei feroviare din Republica Moldova în valoare de 100 de milioane de euro ar urma să fie implementat în curând. Banii vor fi acordați de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană pentru Investiţii.

Sursa: Agora.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *