Astăzi 14 Decembrie 2017, Joi - Ultima actualizare la ora 09:59
Abonamente

Actualitate 6 Decembrie 2017, ora 13:41

Calitatea vieții moldovenilor nu s-a îmbunătățit în ultimii 5 ani

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Calitatea de viață a moldovenilor nu s-a îmbunătățit în ultimii cinci ani, o dovedește un sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova. 43,3 la sută cetățeni cred că nu s-a îmbunătățit viața nici într-un fel, și doar 2,4 la sută susțin că e mult mai bine acum. 23,2 la sută dintre cetățeni spun că e mai rău, iar 13,3 % e mult mai rău. 

La întrebarea cine se face vinovat de actuala situație socio-economică și politică din țară, 65,8 la sută din respondenți au dat vina pe conducerea țării, mai exact, cei care au guvernat ultimii 25 de ani. De vină ar fi și corupția la toate nivelurile, justiția, legislația imperfectă.
Pentru prima dată, cetățeni învinovățesc un partid politic. 4,9 la sută din cei intervievați afirmă că Partidul Democrat și Vlad Plahotniuc sunt vinovați de situația actuală din țară. Tot odată, 1,9 la sută îi învinuiesc pe Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă și Partidul Liberal din care fac parte.

Sondajul a cuprins 79 de localități de pe teritoriul R. Moldova, fără regiunea transnistreană. Eșantionul a fost de 1181 persoane și are o marjă de eroare de +/- 3%.Viorica Tcaci, stagiară

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 14 Decembrie 2017, ora: 04:13

MAŞINILE MÂNATE...

MAŞINILE MÂNATE... Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md