Actualitate

Candu a depus flori la Ambasada Statelor Unite în memoria victimelor de la 11 septembrie, 2001

„Astăzi ne aducem aminte de tragicile evenimente care au avut loc, cu regret, în Statele Unite. Atunci, pentru prima dată, lumea a conştientizat ce înseamnă actele teroriste şi de atunci, putem afirma că la nivel global s-a început cu adevărat lupta împotriva terorismului. Cu regret, în acea zi au decedat foarte mulţi oameni, în special la New York, în cele două turnuri gemene. Dar ca şi în acea zi, astăzi cred că Republica Moldova sunt alături de autorităţile americane şi am venit astăzi să ne exprimăm prin gânduri şi prin acest gen că comemorăm şi ţinem minte de acele victime. Şi că apreciem ceea ce face Statele Unite pentru Republica Moldova prin suportul pe care îl oferă, inclusiv pe dimensiunea securităţii, apărării şi a luptei împotriva terorismului”, a spus Andrian Candu.

La rândul său, ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit a declarat că lupta împotriva terorismului este o luptă continuă, însă este foarte important că întreaga lume s-a alăturat impotriva oricărui fel de extremism, inclusiv Republica Moldova.

„Pentru noi astăzi este o zi foarte tristă. Toţi americanii îşi amintesc despre această tragedie. Suntem împreună împotriva terorismului. Ţara mea este implicate în războaie, din păcate. Pentru noi este o onoare când reprezentanţi de nivel înalt, precum Andrian Candu, ne arată respect deosebit ca acesta.
Acest conflict împotriva teroristmului nu are sfârşit. Vom lupta în continuare împotriva oricărui fel de extremism. Este foarte important că avem alături partenerii noştri, inclusiv Republica Moldova, în această luptă”, a spus James Pettit.

Sursa: Publika

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *