Actualitate

Captură record de droguri în România: Heroină în valoare de 40 milioane euro

Procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, într-o conferință de presă, că aceasta este cea mai mare captură de heroină pe teritoriul României după 1990, precedenta fiind din 2005, când au fost găsite 256 kg.

Drogurile erau ambalate în pachete și transportate într-un TIR, în rezervoare speciale din tablă, acoperite cu foaie de plumb, pentru a nu fi detectate.

Puritatea heroinei este de 62-65%, valoarea de piață angro fiind de 8 milioane euro, iar după vânzare valoarea drogurilor ajungea la 40 milioane euro.

Pachetele cu droguri erau îmbibate cu boia de ardei iute și piper, pentru a nu fi descoperite de câinii anti-drog.

Daniel Horodniceanu a mai spus că gruparea era formată din traficanți români și turci, 11 persoane fiind audiate în acest caz, iar 4 au fost reținute și prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.

Persoanele reținute sunt doi cetățeni români și doi cetățeni turci, cu domiciliul în România.

La rândul său, comisarul-șef de poliție Jean Cucu a declarat că primele informații despre acest transport de droguri au apărut în urmă cu patru ani, rețeaua fiind supravegheată din 2011.

Operațiunea de prindere a traficanților a avut numele de cod "Green Arrow", iar țara de origine a drogurilor era Afganistanul.

Drogurile au fost aduse pe ruta Afganistan — Azerbaidjan — Georgia — Armenia, apoi transportate pe Marea Neagră în Ucraina, iar de aici în România, având ca destinație Olanda și țări din Europa de Vest.

În cadrul operațiunii, autoritățile române au cooperat cu parteneri din Turcia, Ucraina și state din Vestul Europei, iar în ultima săptămână peste 100 de polițiști au fost angrenați în prinderea în flagrant a traficanților.
sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *