Sănătate

Care sunt cele mai eficiente alimente care ajută la curăţarea ficatului de toxine

Când ficatul este obosit, nu mai poate procesa toxinele și grăsimile în mod eficient. Există multe alimente care ne pot ajută să curăţăm ficatul în mod natural, stimulând abilitatea lui naturală de a filtra toxinele din organism.

Turmericul
Adăugaţi un pic din acest zeu al detoxifierii în următoarea tocăniță de linte sau în orice fel de mâncare vegetariană și veţi obține o îmbunătățire a funcției hepatice, mai ales în combinaţie cu ghimbir, piper sau scorţişoară, condiment ce favorizează asimilarea.

Usturoiul
Are abilitatea de a activa enzimele ficatului, ce ajută organismul să elimine toxinele. Usturoiul conține, de asemenea, cantități mari de alicină și selenium, două substanţe care ajută la curățarea organismului.

Sfecla și morcovii
Foarte bogate în flavonoizi – acei compuși vegetali care colorează plantele în nuanțe vii și intense – și beta caroteni. Consumul regulat de morcovi și sfeclă ajută la stimularea și îmbunătățirea funcției hepatice.

Legumele cu frunze verzi
Aliaţi puternici în procesul de detoxifiere a ficatului, legumele cu frunze verzi pot fi consummate crude, în salate delicioase, gătite la abur sau sub formă de sucuri obţinute orin presare la rece.

Foarte bogate în clorofilă, aceste legume absorb toxinele din mediul încojnurător, ce se regăsesc apoi în fluxul sanguin. Au capacitatea de a neutraliza metalele grele, chimicalele, pesticidele și, ca atare, reprezintă un mecanism extrem de puternic de apărare a ficatului.

Merele
Cu un conținut bogat în pectine, merele dețin compușii necesari organismului pentru a se curăţa și pentru a elimina toxinele din tractul digestiv. La rândul său, un sistem digestiv curat ajută ficatul să facă faţă mai uşor cantităţii de toxine în timpul procesului de detoxifiere.

Cereale fără gluten sau pseudocereale
Nu numai că avem nevoie de o alternativă la cerealele consumate, cum ar fi quinoa, meiul sau hrișca, dar dacă în alimentația noastră există grâu, făină sau alte cereale integrale, e timpul să facem schimbări.

Lămâi și limes (lămâi verzi)
Conţin cantități mari de vitamina C, ce ajută organismul la sintetizarea materialelor toxice în substanțe ce pot fi absorbite de apă. Un pahar de suc proaspăt dimineaţa ajută la stimularea ficatului.

Varză
Consumul de varză ajută la stimularea activării a două enzime de detoxifiere foarte importante, care ajută la eliminarea toxinelor. Consumaţi salată de varză, supă de varză și varză acră ori de câte ori aveţi ocazia.

Grapefruit
Bogat atât în vitamina C, cât şi în antioxidanţi, grapefruit-ul accelerează procesele naturale de detoxifiere a ficatului. Un pahar mic de suc proaspăt dimineţa ajută la creşterea producției de enzime detoxifiante din ficat, iar acestea ajută la eliminarea agenților carcinogeni și a altor toxine.

Ceaiul verde
Această băutură este foarte dragă ficatului, mai ales prin conţinutul de antioxidanţi. Ceaiul verde este un mod grozav de a ne îmbunătăţi dieta zilnică.

Avocado
Acest super aliment extrem de dens și hrănitor ajută oranismul să producă glutation, un compus care este necesar ficatului în eliminarea toxinelor.

Uleiul de măsline
Uleiurile organice presate la rece, precum cele de măsline, cânepă sau seminţe de în, sunt minunate pentru ficat, atunci când sunt consumate cu moderaţie. Ele ajută organismul, oferindu-i o bază de lipide care pot absorbi toxinele, iar în acest fel, o parte din povara ficatului este înlăturată,

Legumele din familia ,cruciferelor
Consumul de broccoli și conopidă va crește cantitatea de glucozinolat din organism, accelerând producerea de enzime în ficat. Aceste enzime naturale ajută la eliminarea carcinogenilor, dar și a altor toxine, ceea ce scade semnificativ riscurile asociate cancerului.

Nuci
Cu un conținut ridicat de arginină (un aminoacid), nucile ajută ficatul să elimine amoniacul. Nucile sunt pline și de glutation (o peptidă) și acizi grași omega-3, ce ajută ficatul să se detoxifice. Asiguraţi-vă că mestecaţi nucile bine (până se lichefiază) înainte să le înghiţiţi.

Anghinarea
Este leguma cu cea mai mare cantitate de antioxidanţi în conţinut. Quercitina, rutina, antocianina, cinarina, luteolina şi silimarina sunt unii din cei mai puternici antioxidanţi pe care îi conţine anghinarea. Are un puternic efect diuretic, curăţă sangele, ficatul şi rinichii de toxine. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *