Sport

Cătălina Ponor va absenta de la Campionatele Mondiale de gimnastică din Glasgow

Potrivit anunţului de marţi al forului internaţional de profil, celelalte componente ale lotului sunt Larisa Iordache, Diana Bulimar, Laura Jurca, Anamaria Ocolişan şi Silvia Zarzu.

Cătălina Ponor, care a decis să se retragă din marea performanţă în urmă cu trei ani, iar în 2015 a anunţat că-şi doreşte revenirea în gimnastică, a concurat, luna trecută, în cadrul bilateralului amical România-Franţa, câştigat de echipa ţării noastre. Ponor a primit atunci următoarele note: 14,900 la bârnă, 14,850 la sărituri şi 13,950 la sol.

Ulterior, Cătălina Ponor s-a accidentat şi nu a participat la Campionatele Naţionale de la Bucureşti, însă ea a fost nominalizată în echipa pentru CM de la Glasgow, sperându-se într-o revenire a stării sale de sănătate.

„Nu e refăcută după accidentarea acea uşoară, speram că-şi revine, dar nu merită forţată. A suferit un fel de întindere la tendonul unui picior, undeva în zona inserţiei musculare, nu vreau să intru în detalii medicale, pentru că nu mă pricep. Era un ajutor mare pentru echipa României participarea Cătălinei la Mondiale, dar e important să fie refăcută sută la sută şi să ne ajute în competiţiile importante de anul viitor”, a declarat preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, pentru MEDIAFAX.

Campionatele Mondiale de la Glasgow vor avea loc între 23 octombrie şi 1 noiembrie.

Cătălina Ponor (27 de ani) este triplă campioană olimpică la JO din 2004 şi dublă medaliată la ediţia din 2012, după care şi-a anunţat retragerea din competiţii.

SURSA: PROSPORT.RO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *