Sănătate

Ce boli tratează cura cu grâu încolţit?

Grâul încolţit este considerat un „medicament” miraculos de mai toţi specialiştii în nutriţie, datorită conţinutului bogat de vitamina B şi alte vitamine, precum şi a diferiţilor fermenţi (enzime) necesari pentru reglarea proceselor din organism. În lucrarea sa „Tratamentul bolilor prin legume, fructe şi cereale”, doctorul francez Jean Valnet scrie că grâul încolţit ar da o grea lovitură diabetului, asteniei, nevrozei, nevritei, bolilor cardiovasculare şi că ar ajuta chiar în cazurile de cancer.

Aţi putea pregăti grâul încolţit după metoda bioterapeutului Valeriu Popa, cunoscut ca o legendă a vindecărilor spectaculoase. Iată în ce constă această metodă:

Se cumpără grâu din ultima recoltă. Se cerne prin sită, ca să cadă corpurile străine. Joi dimineaţă la ora şase se pune la încolţit 1 kg de grâu, într-o oală smălţuită, cu o capacitate de 5 litri. Se spală cu apă rece până se obţine o apă curată. Apoi se umple oala cu apă limpede. Se pune într-un loc ferit. La ora 14 şi ora 22 se scurge apa în care a stat grâul şi se spală din nou, până rămâne iar apa curată. Se umple din nou oala şi se lasă la o parte. Vineri la ora 6 se scurge apa şi se transferă grâul în strecurătoare. Se pune strecurătoarea sub un jet de apă. În timpul spălării nu amestecaţi grâul. Spălarea să dureze numai câteva secunde. Se va repeta din opt în opt ore, adică la orele 6-14-22, până iese embrionul (colţul) de 2 mm şi rădăcinile de 5 mm. Aceasta se obţine sâmbătă pe la prânz sau, cel mai târziu, seara. Când se obţine mărimea embrionului şi a rădăcinii, se pune grâul în vase de sticlă care se vor acoperi cu dopuri, ca să nu intre aerul, şi se lasă la frigider. Dintr-un kg de grâu se obţine 1,5 kg de grâu încolţit. Această cantitate ajunge pentru o săptămână.

Primele efecte ale curei cu grâu încolţit se fac observate peste trei-patru săptămâni, dar ele se vor stabiliza după două-trei luni. Doza terapeutică la adulţi este de trei-şase linguri pe zi; la copiii cu vârste cuprinse între şapte şi 14 ani doza este de una-două linguri pe zi; la copii de doi-şase ani – una-trei linguriţe pe zi.

Alina Eftodi

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *