Astăzi 12 Decembrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 16:00
Abonamente

Actualitate 13 Octombrie 2017, ora 10:19

Ce s-a interzis să faci pe plajele din Thailanda

Marime Font

Thailanda oferă foarte multe locuri minunate și este o destinație populară de vacanță, însă lucrurile nu mai sunt fun atunci când te gândești la legile de aici.

Thailandezii nu au niciun dram de umor atunci când vine vorba de droguri (iar aici includem și iarba), iar pedepsele pentru cei care-și încearcă norocul sunt drastice și poate chiar fatale.

Dacă ai de gând să vizitezi această țară în viitor, atunci află că o nouă lege a fost impusă - nu mai ai voie să fumezi pe plajele populare din această țară, iar dacă totuși o vei face, riști să primești până la un an de închisoare.Această măsură (ușor drastică aș putea spune, mai ales din punctul de vedere al unui fumător) se va aplica la peste 20 de plaje, inclusiv cele din jurul Phuket-ului. 
Foto ilustrativ

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) este departamentul care a pornit această decizie, după ce a spus că a strâns sute de mii de mucuri de țigară lăsate pe nisip.
DMCR susține că mucurile de țigară colectate reprezintă 1/3 din totalul de gunoi strâns. Șeful departamentului, Jatuporn Buruspat, a mărturisit că au fost strânse 138,000 de mucuri de țigară, pe o rază de 2,5 kilometri, pe plaja Patong din Phuket.
Din păcate, nivelul slab de educație al oamenilor și lipsa lor de interes pentru mediu au dus la această hotărâte, însă Buruspat a menționat și faptul că vor exista spații special amenajate de fumat.

În cazul în care nu respecți aceste lucruri, poți ajunge să petreci un an în închisoare sau să primești o amendă de vreo 3000 de dolari.

Decizia va intra în vigoare în noiembrie 2017 și se aplică plajelor din regiunile Phuket, Prachuap Khiri Khan, Chon Buri și Songkhla, dar include și resorturile populare Koh Samui și Pattaya.

Momentan sunt doar 20 de plaje unde se aplică această decizie, dar dacă lucrurile merg bine, guvernul thailandez își propune să impună această lege peste tot în țară.

Sursa: Noizz.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Pavel Păduraru

Întrebarea de care fug procurorii: de ce Gorbunțov nu a fost arestat?

Recent, în țara noastră a mai avut loc o minune. Dar aşa cum la noi minunile nu mai reprezintă excepții, ci lucruri ordinare, am putea să le numim fleacuri. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Sărbătorile și postul

Posturile, cred că acest lucru e limpede pentru oricine, nu mai sunt ținute ca pe vremuri. Poate în particular sau în mănăstiri mai există astfel de nevoitori. La noi, în schimb, creștinii căldicei, postul a rămas doar evitarea oricăror proteine animale.

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Decembrie 2017, de Dan Nicu

La plecarea unei Epoci

În aceste zile de decembrie, întreaga naţiune română deplânge dispariţia dintre noi a celui care a fost Majestatea sa Regele Mihai I. Suveranul s-a stins din viaţă în Elveţia, la reşedinţa sa, în ziua de marţi, 5 decembrie. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 9 Decembrie 2017, de Ana Gabor

Povestea ultimului rege

Născut la 25 octombrie 1921, regele Mihai a adus o mare bucurie în familia sa, dar și în întreaga țară.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md