Astăzi 19 Octombrie 2017, Joi - Ultima actualizare la ora 17:18
Abonamente

Actualitate 13 Octombrie 2017, ora 10:19

Ce s-a interzis să faci pe plajele din Thailanda

Marime Font

Thailanda oferă foarte multe locuri minunate și este o destinație populară de vacanță, însă lucrurile nu mai sunt fun atunci când te gândești la legile de aici.

Thailandezii nu au niciun dram de umor atunci când vine vorba de droguri (iar aici includem și iarba), iar pedepsele pentru cei care-și încearcă norocul sunt drastice și poate chiar fatale.

Dacă ai de gând să vizitezi această țară în viitor, atunci află că o nouă lege a fost impusă - nu mai ai voie să fumezi pe plajele populare din această țară, iar dacă totuși o vei face, riști să primești până la un an de închisoare.Această măsură (ușor drastică aș putea spune, mai ales din punctul de vedere al unui fumător) se va aplica la peste 20 de plaje, inclusiv cele din jurul Phuket-ului. 
Foto ilustrativ

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) este departamentul care a pornit această decizie, după ce a spus că a strâns sute de mii de mucuri de țigară lăsate pe nisip.
DMCR susține că mucurile de țigară colectate reprezintă 1/3 din totalul de gunoi strâns. Șeful departamentului, Jatuporn Buruspat, a mărturisit că au fost strânse 138,000 de mucuri de țigară, pe o rază de 2,5 kilometri, pe plaja Patong din Phuket.
Din păcate, nivelul slab de educație al oamenilor și lipsa lor de interes pentru mediu au dus la această hotărâte, însă Buruspat a menționat și faptul că vor exista spații special amenajate de fumat.

În cazul în care nu respecți aceste lucruri, poți ajunge să petreci un an în închisoare sau să primești o amendă de vreo 3000 de dolari.

Decizia va intra în vigoare în noiembrie 2017 și se aplică plajelor din regiunile Phuket, Prachuap Khiri Khan, Chon Buri și Songkhla, dar include și resorturile populare Koh Samui și Pattaya.

Momentan sunt doar 20 de plaje unde se aplică această decizie, dar dacă lucrurile merg bine, guvernul thailandez își propune să impună această lege peste tot în țară.

Sursa: Noizz.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Uriașii cu un singur text (I)

Există autori care reușesc să se impună ca mari scriitori cu un singur volum sau chiar un singur poem. Însă lucrurile nu stau întotdeauna atât de simplu pe cât pare.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md