Actualitate

Ce s-ar putea întâmpla dacă Coreea de Nord ar lansa un ATAC NUCLEAR

A fost cea mai puternică armă pe care Kim Jong-un a testat-o până acum, care a atins magnitudinea unui cutremur de 6,3 grade pe scara Richter și care, dacă e să o comparăm cu intensitatea celei lansate în 1945 asupra orașului Hiroshima, este aproape de 10 ori mai puternică.

De ce Coreea de Nord a testat o bombă nucleară?

O armă nucleară este ultimul mecanism de supraviețuire pentru un regim izolat, cu puțină influență și câțiva prieteni.

Mulți experți consideră că Coreea de Nord nu va folosi mai întâi rachetele sale. Kim Jong-un ține la dinastia familiei sale și la regim. Știe că folosirea unei arme nucleare va provoca un război pe care țara sa nu-l va putea câștiga. De asemenea, Kim râvnește la recunoaștere internațională, iar arsenalul nuclear este o cale garantată pentru ca restul lumii să se ridice și să ia acest lucru în considerare.

”Liderul nord-coreean știe că oamenii morți nu au nevoie de bani, iar fără arme nucleare aceștia vor fi ca și morți”, consideră Andrei Lankov, profesor la Universitatea din Seul, Coreea de Sud.

Va fi un război?

Șeful apărării americane, James Mattis, a avertizat cu ”un răspuns militar masiv” față de orice tip de amenințare la adresa Statelor Unite. Donald Trump a răspuns însă mult mai ”incert”: ”Vom vedea”.

Odată ce SUA posedă cantități și logistică militară net superioare Coreii de Nord, orice lovitură americană asupra regimului de la Phenian va expune vecinii săi, Coreea de Sud și Japonia, la riscuri devastatatoare, consideră analiștii.

În plus, cu două lansări de rachete cu rază lungă de acțiune și o bombă cu hidrogen, teritoriul Statelor Unite se poate, de asemenea, expune unui eventual atac nuclear din partea Coreii de Nord. Nu se știe ce anume pretinde Coreea de Nord, însă un astfel de scenariu face ca orice acțiune militară să constituie consecințe inimaginabile.

Traducere și adaptare: Timpul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *