Ultima oră

CE şi UE vor lansa un nou proiect de asistenţă în domeniul luptei împotriva corupţiei şi spălării banilor în R. Moldova

Experţii se află la Chişinău într-o misiune de evaluare pentru definitivarea unui nou proiect de asistenţă în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei în Republica Moldova, care va fi implementat în următorii 3 ani de CoE, cu suportul financiar al Uniunii Europene. Proiectul va contribui la implementarea Planului de Acţiuni pentru susţinerea reformelor democratice în Republica Moldova, lansat de Consiliul Europei în anul 2013.

În cadrul discuţiilor, viceministrul Iulian Groza a salutat iniţiativa comună a CoE şi Uniunii Europene, avînd în vedere că autorităţile Republicii Moldova, cît şi societatea per ansamblu, acordă o atenţie specială eforturilor de prevenire şi combaterii corupţiei. În acest sens, au fost trecute în revistă necesităţile cheie ale autorităţilor naţionale în acest domeniu, luînd în considerare priorităţile prevăzute de Agenda de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană pentru perioada 2014-2017.

În contextul misiunii, delegaţia CoE va avea întrevederi cu reprezentanţii Delegaţiei Uniunii Europene de la Chişinău, Centrului Naţional Anticorupţie, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei, Procuraturii Generale, Comisiei Naţionale de Integritate, Agenţiei pentru Achiziţii Publice și altor autorităţi naţionale competente, precum şi cu experţi din cadrul societăţii civile din ţara noastră.

Sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *