Astăzi 22 Noiembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 10:00
Abonamente

Actualitate 14 Noiembrie 2017, ora 10:55

PDM susține că dosarul penal deschis pe numele lui Plahotniuc în România este un fals

Marime Font

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat declară că știrea precum că Vlad Plahotniuc ar fi cercetat penal în România este un fals grosolan și o manipulare: „Domnul Plahotniuc nu este cercetat în România”, scrie tv8.md

 


Potrivit lui Vitalie Gamurari, documentul publicat de mai multe instituții mass-media este o ordonanță mai veche de cercetare a unor fapte semnalate, dar nu o cercetare pe numele lui Plahotniuc: „Cerem oficial instituțiilor mass-media să dezmintă acest lucru, să citească documentul și să consulte juriștii dacă nu cunosc procedurile juridice”. Acesta a concretizat că este vorba despre o plângere depusă de Vlad Platon împotriva lui Vlad Plahotniuc, care a fost înregistrată în România și verificată de organele de urmărire penală de peste Prut. „Oricăruia dintre noi dacă cineva ne-ar face plângere penală mâine în România, organele de anchetă vor proceda la fel, vor declanșa urmărirea penală pentru a vedea dacă se confirmă sau nu denunţul făcut. Se verifică întâi faptele, apoi, dacă s-ar fi constatat încălcări se mergea mai departe la persoane”, a precizat Gamurari.

Purtătorul de cuvânt al PD susține că Vlad Plahotniuc, știind că se pregătesc astfel de manipulări a formulat prin intermediul avocaților solicitări către DIICOT si Parchetul de pe lângă Tribunalul București, pentru a i se comunica dacă are vreo calitate în vreun dosar penal, iar drept răspuns acesta nu a primit informații despre vreo cauză penală pe numele său, iar conform codului de procedură penală, dacă ar fi existat o cauză în acest sens, Plahotniuc ar fi fost informat: „Nu te poate pune sub urmărire penala o instituție de drept fără să-ți comunice oficial asta, ori din aprilie până acum acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce dovedește falsul știrii prezentate în presă”, transmite  tv8.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Noiembrie 2017, ora: 16:41

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în anul 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în anul 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Viata nu aduce intotdeauna numai surprize placute, ci vine si cu doza sa de amar. Trei dintre zodii vor trai pe pielea lor nefericirea, in 2018. Si vorbim despre necazuri in dragoste, care duc la rupturi definitive.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 22 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Ce modele oferă societatea noastră pentru tineri?

În ultima vreme suntem asaltați de știri înfiorătoare care par a fi desprinse dintr-un film de groază.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Voinicul și cerbul

Că tot se apropie iarna cu pași repezi de noi, nu avem cum să nu ne gândim la sărbători. Mai ales că deja și programele de știri ne anunță de săptămâni întregi cum și unde vom petrece Crăciunul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md