Astăzi 11 Decembrie 2017, Luni - Ultima actualizare la ora 15:50
Abonamente

Actualitate 12 Octombrie 2017, ora 11:53

Ce vrea MAI să construiască pe terenul Dinamo din Chișinău

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) își propune să construiască un Centru Integrat de Pregătire pentru Aplicarea Legii (CIPAL) pe un teren din strada Nicolae Dimo, unde în prezent se află Clubul sportiv central „Dinamo”, aflat în administrarea MAI, transmite IPN.

Într-un proiect de hotărâre prezentat pentru dezbateri publice de către MAI, se precizează că, deşi destinaţia terenului este de construcție, în baza unei decizii a Consiliului municipal Chişinău din anul 2000 terenul în cauză este inclus în zona spaţiilor verzi. Astfel, în conformitate cu prevederile Legii cu privire la spaţiile verzi ale localităţilor urbane şi rurale, în cazuri excepţionale, construcţia obiectivelor de menire socială (drumuri de folosință generală, instalații tehnica-edilitare, clădiri) şi alte modificări ale destinaţiei terenurilor spaţiilor verzi sunt premise numai în baza unei hotărâri de Guvern, cu avizul autorităţii centrale pentru mediu şi acordul populaţiei din zona respectivă.

În cazul în care Guvernul va decide să schimbe destinația terenului respectiv, construcţiile care se află în prezent pe teren vor fi demolate, iar pe locul lor vor fi construite spaţiile pentru viitorul centru de instruire. MAI se precizează că în mare parte zona cu vegetaţie va rămâne în afara spaţiului construit. Ministerul motivează necesitatea CIPAL prin faptul că în prezent nu dispune de o instituție de învățământ multifuncțională, specializată în formarea profesională. Construcția Centrului va face posibilă instruirea personalului MAI, dar și din alte autorități.UE urmează să aloce echivalentul a circa 260 de milioane de lei pentru edificarea CIPAL, ceea ce constituie 55% din valoarea totală a investiţiei. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Pavel Păduraru

Întrebarea de care fug procurorii: de ce Gorbunțov nu a fost arestat?

Recent, în țara noastră a mai avut loc o minune. Dar aşa cum la noi minunile nu mai reprezintă excepții, ci lucruri ordinare, am putea să le numim fleacuri. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Sărbătorile și postul

Posturile, cred că acest lucru e limpede pentru oricine, nu mai sunt ținute ca pe vremuri. Poate în particular sau în mănăstiri mai există astfel de nevoitori. La noi, în schimb, creștinii căldicei, postul a rămas doar evitarea oricăror proteine animale.

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Decembrie 2017, de Dan Nicu

La plecarea unei Epoci

În aceste zile de decembrie, întreaga naţiune română deplânge dispariţia dintre noi a celui care a fost Majestatea sa Regele Mihai I. Suveranul s-a stins din viaţă în Elveţia, la reşedinţa sa, în ziua de marţi, 5 decembrie. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 9 Decembrie 2017, de Ana Gabor

Povestea ultimului rege

Născut la 25 octombrie 1921, regele Mihai a adus o mare bucurie în familia sa, dar și în întreaga țară.

() Citeşte tot articolul

Editorial 6 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Timp pentru suflet

E interesant cum oamenii se plâng că nu mai au timp pentru nimic. Nu au timp să se roage, să meargă la biserică, să citească o carte. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 27 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

11 luni de dodoneală

Președintele se trezi prost dispus

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md