Astăzi 18 Octombrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 08:05
Abonamente

Actualitate 12 Octombrie 2017, ora 11:53

Ce vrea MAI să construiască pe terenul Dinamo din Chișinău

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) își propune să construiască un Centru Integrat de Pregătire pentru Aplicarea Legii (CIPAL) pe un teren din strada Nicolae Dimo, unde în prezent se află Clubul sportiv central „Dinamo”, aflat în administrarea MAI, transmite IPN.

Într-un proiect de hotărâre prezentat pentru dezbateri publice de către MAI, se precizează că, deşi destinaţia terenului este de construcție, în baza unei decizii a Consiliului municipal Chişinău din anul 2000 terenul în cauză este inclus în zona spaţiilor verzi. Astfel, în conformitate cu prevederile Legii cu privire la spaţiile verzi ale localităţilor urbane şi rurale, în cazuri excepţionale, construcţia obiectivelor de menire socială (drumuri de folosință generală, instalații tehnica-edilitare, clădiri) şi alte modificări ale destinaţiei terenurilor spaţiilor verzi sunt premise numai în baza unei hotărâri de Guvern, cu avizul autorităţii centrale pentru mediu şi acordul populaţiei din zona respectivă.

În cazul în care Guvernul va decide să schimbe destinația terenului respectiv, construcţiile care se află în prezent pe teren vor fi demolate, iar pe locul lor vor fi construite spaţiile pentru viitorul centru de instruire. MAI se precizează că în mare parte zona cu vegetaţie va rămâne în afara spaţiului construit. Ministerul motivează necesitatea CIPAL prin faptul că în prezent nu dispune de o instituție de învățământ multifuncțională, specializată în formarea profesională. Construcția Centrului va face posibilă instruirea personalului MAI, dar și din alte autorități.UE urmează să aloce echivalentul a circa 260 de milioane de lei pentru edificarea CIPAL, ceea ce constituie 55% din valoarea totală a investiţiei. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Uriașii cu un singur text (I)

Există autori care reușesc să se impună ca mari scriitori cu un singur volum sau chiar un singur poem. Însă lucrurile nu stau întotdeauna atât de simplu pe cât pare.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 16 Octombrie 2017, de Ana Gabor

Mandat de la Dumnezeu sau de la Putin?

„Putin, te iubim! Noi ca tine vrem să fim!” (Zicală din Sadova)

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Ziua orașului

Se apropie ziua orașului, motiv de bucurie pentru mulți dintre noi. Concerte, ziua vinului și câte ceva gratuit ca oamenii să fie mulțumiți. De obicei muzica e fără plată pentru cetățeni, iar muzicienii primesc onorarii de la primărie.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md