Timpul Liber

Cea mai ecologică clădire de birouri din lume

Prin urmare, nu este de mirare că compania a încercat să construiască o clădire cât se poate de ecologică. În timpul construcției nu a fost folosit nici un material din lista "neagră", cum ar fi plumbul toxic sau cadmiu, astfel încât dezvoltatorii de la bun început au întocmit un tabel care cuprinde 362 de elemente interzise spre utilizare. Însă clădirea trebuia să fie "verde" nu doar din afara, dar și în interior, ceea ce și a făcut-o unică.

Cum poate o clădire de 6 etaje, cu o suprafață de 46 000 m2, care nu depinde de rețeaua de energie electrică și de alimentare cu apă? Răspunsul include panouri solare, sistem de încălzire geotermală, rezervor gigantic pentru acumularea apei de ploaie și WC bio pentru depozitara apelor uzate. Datorită faptului că Seattle nu abundă în vremea însorită, 82% din toată lumina asigură ferestrele, prin urmare încăperile au tavane foarte înalte și ferestre mari, care la rândul lor sunt reglementate printr-un sistem electronic și în funcție de temperatura camerei se deschid singure pentru aer proaspăt.

Cu energie electrică totul este clar, dar ce veți spune despre apeduct? Clădirea va fi asigurată cu apa de ploaie stocată într-un rezervor de volum imens de 200 000 de litri. Se crede că această cantitate de apă este suficientă pentru o secetă de 100 de zile. Și dacă nu va ajunge, lucrătorii pot fi trimiși într-o vacanță neplanificată.

Sursa: Ecology.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *