Astăzi 22 Noiembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 10:00
Abonamente

Actualitate 23 Octombrie 2017, ora 18:29

CEC a înregistrat PL în cursa electorală pentru referendumul anti-Chirtoacă

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a înregistrat Partidul Liberal în cursa electorală pentru referendumul anti-Chirtoacă, programat pentru 19 noiembrie, transmite radiochisinau.md

„PL s-a înregistrat în calitate de concurent electoral la referendum pentru a-l reprezenta pe primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă și pentru a îndemna locuitorii orașului să nu participe la acest exercițiu”, a declarat astăzi într-o conferință de presă liderul formațiunii, Mihai Ghimpu.
În acest context el a criticat decizia autorităților electorale de a-i respinge solicitarea lui Dorin Chirtoacă de a fi înregistrat în calitate de concurent electoral pentru a se apăra de acuzațiile care i se aduc. Totodată, Mihai Ghimpu a reiterat că nu există probe nici în dosarele penale deschise pe numele lui Dorin Chirtoacă, care ar demonstra vinovăția acestuia.
Amintim că la 19 noiembrie, în municipiul Chișinău, va avea loc un referendum, inițiat de socialiști, privind revocarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă, aflat în arest la domicliu. Doar Partidul Socialiștilor, care pledează pentru demitere, și Partidul Liberal care îndeamnă populația să boicoteze referendumul, au fost înregistrați în calitate de concurenți electorali, mai multe formațiuni politice anunțând boicotarea plebiscitului.
Prezența minimă la urne pentru validarea referendumului este de o treime dintre alegătorii înscriși în liste. În același timp, potrivit Codului electoral, pentru demiterea primarului prin referendum este necesar să voteze cel puțin același număr de alegători câți au votat pentru alegerea sa. La alegerile locale din 2015, pentru Dorin Chirtoacă au votat peste 163 de mii 500 de alegători.
Pentru organizarea referendumului vor fi cheltuiți aproape 9 milioane de lei. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Noiembrie 2017, ora: 16:41

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în anul 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în anul 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Viata nu aduce intotdeauna numai surprize placute, ci vine si cu doza sa de amar. Trei dintre zodii vor trai pe pielea lor nefericirea, in 2018. Si vorbim despre necazuri in dragoste, care duc la rupturi definitive.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 22 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Ce modele oferă societatea noastră pentru tineri?

În ultima vreme suntem asaltați de știri înfiorătoare care par a fi desprinse dintr-un film de groază.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Voinicul și cerbul

Că tot se apropie iarna cu pași repezi de noi, nu avem cum să nu ne gândim la sărbători. Mai ales că deja și programele de știri ne anunță de săptămâni întregi cum și unde vom petrece Crăciunul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md