Actualitate

CEC respinge declaraţiile lui Ştefan Urâtu

Reacţia vine după ce duminică vicepreşedintele CEC a declarat la protestul din Piaţa Marii Adunări Naţionale că ultimele două scrutine au fost fraudate.

„Comisia Electorală Centrală este o instituţie independentă şi apolitică, membrii căreia la intrarea în funcţie depun jurământul să nu facă acţiuni şi declaraţii politice”, se menţionează în declaraţie. La fel, în declaraţie se precizează că legalitatea şi corectitudinea alegerilor precedente au fost confirmate de Curtea Constituţională, instanţele judecătoreşti, precum şi de toate misiunile internaţionale şi naţionale de observare a alegerilor.

„CEC recunoaşte şi respectă dreptul oricărui cetăţean la întruniri, însă pornind de la lozincile promovate de grupurile de protestatari, care au înaintat revendicări, inclusiv de ordin politic, considerăm categoric inadmisibilă participarea unui membru al CEC, apriori apolitic, la asemenea acţiuni”, se mai spune în declaraţie. De asemenea, se menţionează că CEC va solicita Parlamentului să verifice compatibilitatea acţiunilor şi declaraţiilor lui Ştefan Urâtu cu statutul de membru al CEC.

Semnatarii declaraţiei sunt preşedintele comisiei, Iurie Ciocan, secretarul Andrei Volentir şi membrii Vitalie Modrânga, Vasile Gafton, Svetlana Guţu, Vadim Moţarschi, Alexandru Simionov şi Eduard Răducan.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *