Actualitate

Cehia va sprijini în continuare cursul reformelor în R. Moldova

Gheorghe Bălan a adresat oficialului ceh felicitări cu ocazia numirii în funcţia de Ambasador al Republicii Cehe în R. Moldova şi urări de mult succes în activitatea pe care urmează să o desfăşoare în ţara noastră.

Dialogul a cuprins un spectru larg de subiecte, accentuîndu-se asupra stadiului actual al relaţiilor bilaterale moldo-cehe, perspectivei extinderii şi consolidării cooperării în domenii de interes comun, precum şi asupra necesităţii promovării dialogului continuu între cele două state.

Oficialii au discutat, de asemenea, despre reglementarea problemei transnistrene.

Vicepremierul a informat Ambasadorul despre rezultatele activităţilor desfăşurate în cadrul reuniunii oficiale a Conferinței permanente pe probleme politice în procesul de reglementare transnistreană (formatul de negocieri “5+2”), ce a avut loc în perioada 2-3 iunie 2016 la Berlin, Germania, precum și despre rezultatele conferinţei anuale „Măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean”, care şi-a ţinut lucrările în perioada 12-13 iulie curent, în orașul Bad Reichenhall, Germania, enunțînd și evoluțiile înregistrate în realizarea prevederilor Protocolului conferinţei din 3 iunie curent.

Gheorghe Bălan a menţionat că Guvernul Republicii Moldova continuă să promoveze o politică orientată spre construirea încrederii și spre apropierea ambelor maluri, promovînd dialogul cu Tiraspolul în cadrul tuturor platformelor existente, creînd condiţii optime pentru dezvoltarea socio-economică a localităţilor de pe malul stîng și soluționarea problemelor de interes major pentru populație.

În context, Zdeněk Krejčí a mulţumit lui Gheorghe Bălan pentru dialog, remarcînd eforturile pe care le depune Republica Moldova pe calea dezvoltării democratice şi a reintegrării ţării. Totodată, Ambasadorul a asigurat că ţara sa va sprijini în continuare cursul reformelor în Republica Moldova. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *