CSI / Rusia

Cel mai mare fond privat de investiţii se retrage din Rusia

Blackstone a încercat să găsească tranzacţii în Rusia, după ce cofondatorul Stephen Schwarzman s-a alăturat în urmă cu trei ani boardului Fondului rus de investiţii directe, ce gestionează fonduri de zece miliarde de dolari.

Compania l-a angajat pe Dmitri Kushaev, fost şef al diviziei de investiţii bancare din Rusia al ING în funcţia de consilier principal, pentru a sprijini tranzacţiile de pe piaţa rusă. Dar Blackstone, care nu are un sediu în Rusia, a decis să nu reînnoiască contractele consultanţilor săi din ţară.

Reprezentanţii Blackstone nu au comentat informaţia.

Decizia companiei americane este determinată de faptul că nu a reuşit să găsească oportunităţi adecvate de investiţii în ultimii trei ani, susţin sursele.

Luna aceasta, DMC Partners, un fond privat de investiţii înfiinţat de trei foşti directori ai băncii americane de investiţii Goldman Sachs, a fost închis din cauza activităţii slabe. Şi BERD, care a sprijinit în ultimii 30 de ani activitatea unor fonduri private de investiţii în Rusia, şi-a suspendat investiţiile în această ţară.

Blackstone gestionează pe plan global active de 279 miliarde de dolari.

sursa: money.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *