Astăzi 25 August 2016, Joi - Ultima actualizare la ora 10:51
Abonamente

Eveniment 16 Mai 2015, ora 17:35

Cel mai mare PROTEST pro-românesc la Chișinău din istoria recentă. O MARE ADUNARE NAȚIONALĂ anunțată pentru 5 iulie / VIDEO

Marime Font

Prima inițiativă a Blocului Uniunii Naționale va fi organizarea unei Mari Adunari Naționale pe 5 iulie. 

Ilie Bratu, deputat în primul Parlament al RM: „Republica Moldova nu poate exista ca stat independent. Unii își văd viitorul cu Rusia, dar numai cei cu inimă română își văd viitorul în UE și România. Dacă ne unim, guvernanții pierd două lucruri: țâța de la gură și mai vine DNA-ul peste ei”.

Președintele Asociației 21 decembriei 1989, Teodor Mărieș transmite mesajul lui George Simion, românul expulzat de SIS. „Spune-le te rog din partea mea că Unirea nu este pentru un politician anume, ci pentru idealul național român. Sufletește sunt alături de voi!”. 

Oamenii scandează „Georgică, Georgică!”.Pe 17 mai, la ora 16:00, unioniștii vor pleca din PMAN în autocare spre frontiera moldo-română pentru a cere anularea interdicției de aintra pe teritoriul R. Moldova liderului Tinerilor Moldovei, George Simion.

Participanții la marș au revenit în PMAN.

Printre mesajele afișate de protestatari se numără: "Russia Good Bye" (Rusia, La revedere) sau Deutschland 1990 - Rumanien 2018 (Germania 199a - România 2018).

În fața ambasadei României, manifestanții au solicitat președintelui României, Klaus Iohannis, și clasei politice de la București, să urgenteze demersurile pentru apropierea decisivă a celor două state românești.

TIMPUL amintește că evenimentul a fost organizat de ONG-ul Tinerii Moldovei, iar pe scena improvizată au ținut discurscuri câțiva membri precum Elena Podoleanu, Anatol Ursu sau Constantin Codreanu. Protestul s-a desfășurat pașnic și fără incidente.

Anatol Ursu: „Germania în urma înfrângerii în al doilea război mondial a trecut printr-o soartă similară cu România. În 1990 s-a reunit. Cine ne încurcă pe noi să ne reunim într-un singur stat românesc?!”. 

Coloana unioniștilor s-a oprit în fața ambasadei Germaniei, peste drum de clădirea Academiei Naționale de Teatru și Arte Plastice unde s-a votat în 1918 Unirea Basarabiei cu România.  Se strâng rândurile. Capul coloanei strigă „Același sânge, aceeași țară, români am fost cu toți odinioară!”

În spatele Guvernului staționează două autobuze ale Poliției. Zeci de polițiști de la Fulger și carabineri supraveghează ordinea publică și sunt gata să intervină în cazul unor provocări. 

„Rusia nu uita, Basarabia nu-i a ta!”


În fața ambasadei Rusiei


Unioniștii s-au oprit în fața sediului SIS. Acum două zile, liderul Tinerilor Moldovei, George Simion, a fost reținut și expulzat din țară de agenții SIS.

Tinerii Moldovei anunță că, înainte de a începe marșul, în PMAN erau circa 25 mii de oameni. 

Marșul va trece pe la ambasadele Rusiei, SUA și României. Organizatorii vor lăsa câte un mesaj la fiecare reprezentanță diplomatică. Marșul se va încheia în PMAN unde va fi continuat programul.

Tinerii scandează „Trăiască, trăiască, Ardealul, Moldova și Țara Românească!”, „Limba română-unica stăpână!”, „Chișinău și București-două inimi românești!”.

În pofida încercării autorităților de a împiedica desfășurarea Marșulului organizat de Plaftorma Unionistă Acțiunea 2012 cu genericul „Aducem Dreptatea prin Unire”, în Piația Marii Adunări Naționale s-au adunat mulți oameni. 

La miting participă elevi din liceele Capitalei, studenți și oameni din raioane. Anatol Ursu, vicepreședintele organizației Tinerii Moldovei: „Trebuie să mergem pe la casele oamenilor și să explicăm că Unirea înseamnă drumuri mai bune, salarii și pensii mai mari, hoți la pușcărie. Dacă cineva crede că Unirea se poate face într-un mod sângeros se înșală”.

Începând de astăzi Tinerii Moldovei demarează o campanie de colectare a semnăturilor pentru realizarea unirii cu România. 


Participanții la Marșul Uniionist au votat formarea Blocului Unității Naționale (BUN) în care au intrat organizațiile unioniste printre care sunt   Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, platforma Acțiunea 2012, Asociația Lumina a pedagogilor transnistreni, Fundația Regina Elena, Clipa Siderală, Asociația Foștilor Deportați, Asociația Tiras-Moldova etc. Lista rămâne deschisă până 1 iunie. Prima acțiunea a blocului va fi organizarea unei Adunări Naționale pe 5 iulie.


„Tinerii nu mai văd viitor în Republica Moldova. Ne-am săturat să-i ascultăm pe acești falși pro-europeni care au deturnat cursul european al Republicii Moldova. Unirea este singura soluție”, a declarat unul din activiștii Platformei Acțiunea 2012.Timpul.md (I.M.)

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 August 2016, ora: 10:51

Propaganda rusă, mai activă ca niciodată, inclusiv pe bani americani

După cum și era de așteptat, odată cu apropierea alegerilor prezidențiale propaganda rusă se va activiza în Republica Moldova mai mult ca oricând, în luptă fiind aruncate cele mai ”grele nume” și fiind scoși toți rezerviștii. Una din marile bătălii se va...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2016, ora: 10:38

Cauza referendumului privind demitere a lui Chirtoacă, transmisă la Curtea Supremă de Justiţie

Cauza referendumului privind demitere a lui Chirtoacă, transmisă la Curtea Supremă de Justiţie

Cauza referendumului privind demiterea primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost transmis către Curtea Supremă de Justiţie. Decizia a fost luată astăzi de către magistraţii de la Curtea de Apel.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2016, ora: 10:31

Pagube mari în urma ploilor

Pagube mari în urma ploilor

Conform datelor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale colectate din subdiviziunile teritoriale, în urma ploilor înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova pe data de 24 august, mai multe localități au fost prejudiciate. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2016, ora: 10:18

Știrea anului: Oamenii de știință au descoperit o exoplanetă, similară Pământului, potențial locuibilă

Știrea anului: Oamenii de știință au descoperit o exoplanetă, similară Pământului, potențial locuibilă

Astronomii au descoperit o nouă planetă asemănătoare Pământului aflată foarte aproape de planeta noastră. Planeta ar orbita în jurul stelei Proxima Centauri (cea mai apropiată stea de Sistemul Solar) în interiorul zonei locuibile, zona Goldilocks, relatează revista...

( ) Citeşte tot articolul

Externe 25 August 2016, ora: 10:12

Atac la Universitatea americană din Kabul: Bilanţul victimelor a ajuns la 12 morţi şi 44 de răniţi

Atac la Universitatea americană din Kabul: Bilanţul victimelor a ajuns la 12 morţi şi 44 de răniţi

Atacul armat comis miercuri după-amiază la Universitatea americană din Kabul s-a soldat cu 12 morţi - şapte studenţi, trei poliţişti şi doi agenţi de pază-, a anunţat poliţia joi dimineaţă, potrivit International Business Times, scrie MEDIAFAX.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2016, ora: 10:06

ACC: Sprijinul finanţatorilor europeni este indispensabil pentru prevenirea avarierilor

Furnizorul de apă din capitală semnalează că numărul avariilor la reţele este în continuă creştere, iar resursele întreprinderii alocate pentru reparaţii nu sunt suficiente pentru a ameliora vizibil situaţia. Într-un comunicat de presă remis de SA „Apă-Canal...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2016, ora: 10:04

Filip: De la o republică a URSS – la o ţară liberă, Moldova a progresat mult şi acest lucru nu avem cum să nu-l recunoaştem

La 25 de ani de Independenţă, Agenţia de presă IPN „s-a autosesizat” să adune un portret a ceea ce constituie astăzi Republica Moldova. Pentru aceasta a provocat mai multă lume, inclusiv oameni de stat, politicieni, businessmeni, activişti civici, artişti, dar şi persoane...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2016, ora: 09:59

Conferință de presă susținută de Pavel Filip și Dacian Cioloș (LIVE)

Conferință de presă susținută de Pavel Filip și Dacian Cioloș (LIVE)

Prim-ministrul României, Dacian Cioloş, se află , în perioada 24-25 august, în vizită oficială în Republica Moldova. Şeful executivului român are programate o serie de întrevederi cu conducerea Moldovei şi va vizita o grădiniţă de copii, renovată cu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2016, ora: 09:44

Coreea de Nord: Tirul cu rachetă a fost un "succes imens", consideră Kim Jong-Un

Coreea de Nord: Tirul cu rachetă a fost un "succes imens", consideră Kim Jong-Un

Tirul cu rachetă balistică nord-coreeană efectuat miercuri de pe un submarin a fost un "succes imens", a afirmat liderul regimului nord-coreean, Kim Jong-Un, potrivit declarațiilor citate joi de agenția oficială de presă a Phenianului KCNA.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2016, ora: 09:25

UPDATE: Bilanțul provizoriu al victimelor cutremurului din Italia a ajuns la 247 de morți; un român decedat și alți doi răniți (MAE)

UPDATE: Bilanțul provizoriu al victimelor cutremurului din Italia a ajuns la 247 de morți; un român decedat și alți doi răniți (MAE)

Bilanțul provizoriu al victimelor cutremurului de 6,2 grade pe scara Richter ce a lovit centrul Italiei a urcat la 159 de morți, a anunțat miercuri seară Protecția Civilă italiană. Potrivit MAE, până în prezent, un român a murit, iar alți doi au fost răniți. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2016, ora: 09:14

Ministra justiției a României efectuează o vizită oficială în Moldova

Ministra justiției a României efectuează o vizită oficială în Moldova

Ministra justiției din România, Raluca Alexandra Prună se va afla în Republica Moldova pe 25 și 26 august 2016, în cadrul primei sale vizite oficiale. Pe parcursul celor două zile, demnitara va avea întrevederi și discuții cu diverși actori ai justiției din...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2016, ora: 09:12

Sancţiuni noi pentru infracţiuni cu caracter terorist

Guvernul a aprobat un proiect de lege care vine cu sancţiuni noi pentru infracţiuni cu caracter terorist. Astfel, închisoare de la patru la opt ani riscă persoanele care vor accesa instruiri cu scopul obţinerii de cunoştinţe sau deprinderi practice privind fabricarea sau utilizarea...

( ) Citeşte tot articolul

Afaceri 25 August 2016, ora: 09:07 de Lia Ciutac

Sezonul turiștilor medicali este în toi Din editia print

Sezonul turiștilor medicali este în toi

În ultima lună de vară, pe străzile Capitalei observăm mai mulți turiști ca în alte perioade. Mulți dintre ei vin să ne descopere țara și, totodată, să beneficieze de servicii stomatologice care sunt mai accesibile la noi decât în țara lor de origine. 

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 25 August 2016, ora: 09:01 de Iurie Colesnic

MESAGERUL VREMURILOR APUSE...

Cine cercetează presa basarabeană interbelică întâlneşte frecvent acest nume - Aurel George Stino. Majoritatea îşi imaginează că au în faţă scrierile unui basarabean de obârşie orheiană ori lâpuşneană, pe când în realitate acest...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 25 August 2016, ora: 08:34

Vlad Plahotniuc surprinde tinerii cu afaceri din Moldova

Președintele fondator al Asociației Oamenilor de Afaceri din Republica Moldova (AOAM), Vlad Plahotniuc, scrie într-o postare pe Facebook despre importanța instruirii și perfecționării tinerilor din Republica Moldova care au deja afaceri. El menționează și despre lansarea cursurilor...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 25 August 2016, ora: 07:57

Supă crema de conopidă

Supă crema de conopidă

Profită de e bunătăţile pe care le oferă natura şi fă o supă crema de conopidă delicioasă! 

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 25 August 2016, ora: 07:11

Horoscop 25 august 2016

Horoscop 25 august 2016

Pentru Lei nu este o zi tocmai bună. Chiar dacă starea de spirit este una pozitivă, acesta este schimbată de o persoană apropiată, care trece prin clipe grele. Citeşte horoscopul zilnic pentru zodia ta! 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2016, ora: 17:56

CNA va colabora mai intens cu MAI din România pentru combaterea corupției

CNA va colabora mai intens cu MAI din România pentru combaterea corupției

Guvernul a aprobat o decizie privind inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de cooperare dintre Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova și Ministerul Afacerilor Interne din România privind prevenirea și combaterea corupției, transmite IPN.

( ) Citeşte tot articolul

Social 24 August 2016, ora: 17:52

Cheltuielile pentru întreținerea persoanelor cazate în instituții sociale au fost majorate cu 6,8 la sută

Cheltuielile pentru întreținerea persoanelor cazate în instituții sociale au fost majorate cu 6,8 la sută

Normele de cheltuieli în bani pentru întreținerea persoanelor cazate în instituțiile sociale vor fi indexate cu 6,8 la sută, în conformitate cu indicele general de creștere a prețurilor de consum, potrivit unei hotărîri adoptate astăzi de către Guvern,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2016, ora: 17:46

Aprobat: 29 și 30 august libere pentru bugetari

Cabinetul de miniștri au decis astăzi ca zilele de 29 și 30 august vor fi zile de odihnă pentru bugetari. Proiect de hotărâre în acest sesn a fost elaborat de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2016, ora: 17:27

Membrii Guvernului au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor cutremurului care a lovit centrul Italiei

Membrii Cabinetului de miniștri și invitații la ședința de astăzi au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor cutremurului devastator de 6,4 grade care a lovit în dimineața zilei de astăzi centrul Italiei, informează MOLDPRES.

( ) Citeşte tot articolul

Social 24 August 2016, ora: 17:20

Colegiile şi şcolile profesionale vor oferi cursuri în domeniul IT

Colegiile şi şcolile profesionale vor oferi cursuri în domeniul IT

Începând cu noul an şcolar, toate colegiile şi şcolile profesionale vor oferi cursuri în domeniul IT. Noul curriculum a fost elaborat cu sprijinul Proiectului de Asistenţă Tehnică al UE şi conţine elemente inovative axate pe dezvoltarea competenţelor digitale ale...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2016, ora: 17:08

Pompierii evaluează starea antiincendiară în școlile din țară (VIDEO / FOTO)

Pompierii evaluează starea antiincendiară în școlile din țară (VIDEO / FOTO)

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale verifică starea antiincendiară în toate instituțiile de învățământ din țară. În perioada 15 – 29 august inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor supun evaluării riscului de...

( ) Citeşte tot articolul

Economie 24 August 2016, ora: 16:56

România și Moldova vor colabora în domeniul interconectării de gaze naturale

Companiile Transgaz S.A. (România) și Vestmoldtransgaz (Republica Moldova) au semnat astăzi un acord de colaborare în domeniul interconectării de gaze naturale. Evenimentul a avut loc în cadrul ședinței grupului moldo-român de lucru în domeniul energiei pentru...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2016, ora: 16:46

Restricţii de circulaţie pe bulevardul Ştefan cel Mare

Restricţii de circulaţie pe bulevardul Ştefan cel Mare

Primăria municipiului Chişinău anunţă despre suspendarea traficului rutier pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, pe parcursul zilelor de 25 şi 26 august, transmite IPN.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2016, ora: 16:31

Ministerul Agriculturii a lansat campania socială „Produse autohtone pentru copiii Moldovei"

Ministerul Agriculturii a lansat campania socială „Produse autohtone pentru copiii Moldovei"

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a lansat astăzi campania socială „Produse autohtone pentru copiii Moldovei”. În cadrul acesteia, copiii de la cinci centre de plasament și de la mai multe grădinițe din capitală au beneficiat de o donație de fructe și...

( ) Citeşte tot articolul

Economie 24 August 2016, ora: 16:28

În următorii trei ani se prognozează o creștere a exporturilor cu circa 6 la sută

În următorii trei ani se prognozează o creștere a exporturilor cu circa 6 la sută

Ministerul Economiei prognozează a creștere a exportului de mărfuri în perioada anilor 2017 – 2019 cu circa 5,7% anual, iar a importurilor cu circa 4,7% anual.

( ) Citeşte tot articolul