Actualitate

Cel mai simplu mod de a afla dacă o persoană te place sau nu: indiciul care îl dă de gol într-o conversaţie

Există numeroase trucuri pentru a deveni o persoană mai atractivă, conform specialiştilor, însă nu ai nevoie de ele dacă acorzi suficientă atenţie dialogului cu persoana pe care o placi. Există un element care îţi poate spune dacă persoana de care eşti interesat îţi împărtăşeşte sentimentele, scrie Reader’s Digest.

Vocea persoanei pe care o placi îţi poate dezvălui dacă îţi sunt împărtăşite sentimentele, spun specialiştii. Dacă în lumea animalelor, potrivit unui studiu, cercetătorii au descoperit că masculii reduc intensitatea sunetelor pe care le scot atunci când se află în preajma unei femele, cu scopul de a evita dominarea fizică şi pentru a îndepărta competitorii, devenind astfel mai doriţi sexual de femele, şi în cazul comportamentului bărbaţilor pot exista similitudini.

Departamentul de Psihologie de la Universitatea de stat New York a constatat, în urma unui studiu, că cei care s-au declarat mai activi din punct de vedere sexual au fost apreciaţi de persoane străine lor ca având voci mai frumoase, mai atrăgătoare. De asemenea, un alt studiu publicat în anul 2010 a relevat faptul că atât bărbaţii, cât şi femeile tind să coboare tonul vocii în cazul în care stau de vorbă cu o persoană pe care o găsesc atrăgătoare, în încercarea de a exprima o oarecare senzualitate a tonului. Un alt indicator al atracţiei faţă de o anumită persoană este convergenţa fonetică, adică persoanele care stau de vorbă vor începe la un moment dat să sune similar, fără să fie conştienţi de acest lucru. Similarităţile vor consta în copierea discursului şi tonalitatea vocii.

Acest lucru se poate întâmpla imediat, într-o perioadă scurtă de timp sau chiar în câteva luni sau ani. Astfel, oamenii încearcă să semene cât mai mult cu persoanele de care sunt atrase şi se pare că acest lucru le face plăcere. Potrivit psihologului James Pennebaker, atunci când doi oameni vorbesc aceeaşi limbă, iar cuvintele pe care le folosesc în vocabularul lor uzual sunt aceleaşi, probabilitatea ca ei să meargă la o întâlnire este foarte mare.

„Când doi oameni acordă o atenţie deosebită limbajului fiecăruia, vor ajunge să vorbească la fel, să folosească aceleaşi expresii şi să aibă aceeaşi tonalitate a vocii, iar acest lucru se întâmplă automat, de cele mai multe ori“, explică psihologul. Astfel, atunci când vreţi să ştiţi dacă persoana cu care interacţionaţi frecvent vă place, ascultaţi cu atenţie discursul. Dacă veţi regăsi similitudini în discursul şi tonalitatea vocii sale cu ale propriei persoane, este foarte probabil să găsiţi răspunsul pe care îl căutaţi, potrivit studiului citat.

Sursa: Adevarul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *