Astăzi 21 Ianuarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 16:28
Abonamente

Actualitate 13 Septembrie 2017, ora 05:44

Cel mai simplu mod de a afla dacă o persoană te place sau nu: indiciul care îl dă de gol într-o conversaţie

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Încercarea de a-ţi da seama dacă persoana pe care o placi îţi împărtăşeşte sentimentele poate fi destul de complicată, dacă nu ştii să analizezi semnele atracţiei. Potrivit specialiştilor, trebuie să acorzi o atenţie deosebită unui singur lucru atunci când stai de vorbă cu persoana de care eşti interesat.

Există numeroase trucuri pentru a deveni o persoană mai atractivă, conform specialiştilor, însă nu ai nevoie de ele dacă acorzi suficientă atenţie dialogului cu persoana pe care o placi. Există un element care îţi poate spune dacă persoana de care eşti interesat îţi împărtăşeşte sentimentele, scrie Reader's Digest.

Vocea persoanei pe care o placi îţi poate dezvălui dacă îţi sunt împărtăşite sentimentele, spun specialiştii. Dacă în lumea animalelor, potrivit unui studiu, cercetătorii au descoperit că masculii reduc intensitatea sunetelor pe care le scot atunci când se află în preajma unei femele, cu scopul de a evita dominarea fizică şi pentru a îndepărta competitorii, devenind astfel mai doriţi sexual de femele, şi în cazul comportamentului bărbaţilor pot exista similitudini.Departamentul de Psihologie de la Universitatea de stat New York a constatat, în urma unui studiu, că cei care s-au declarat mai activi din punct de vedere sexual au fost apreciaţi de persoane străine lor ca având voci mai frumoase, mai atrăgătoare. De asemenea, un alt studiu publicat în anul 2010 a relevat faptul că atât bărbaţii, cât şi femeile tind să coboare tonul vocii în cazul în care stau de vorbă cu o persoană pe care o găsesc atrăgătoare, în încercarea de a exprima o oarecare senzualitate a tonului. Un alt indicator al atracţiei faţă de o anumită persoană este convergenţa fonetică, adică persoanele care stau de vorbă vor începe la un moment dat să sune similar, fără să fie conştienţi de acest lucru. Similarităţile vor consta în copierea discursului şi tonalitatea vocii.

Acest lucru se poate întâmpla imediat, într-o perioadă scurtă de timp sau chiar în câteva luni sau ani. Astfel, oamenii încearcă să semene cât mai mult cu persoanele de care sunt atrase şi se pare că acest lucru le face plăcere. Potrivit psihologului James Pennebaker, atunci când doi oameni vorbesc aceeaşi limbă, iar cuvintele pe care le folosesc în vocabularul lor uzual sunt aceleaşi, probabilitatea ca ei să meargă la o întâlnire este foarte mare.

„Când doi oameni acordă o atenţie deosebită limbajului fiecăruia, vor ajunge să vorbească la fel, să folosească aceleaşi expresii şi să aibă aceeaşi tonalitate a vocii, iar acest lucru se întâmplă automat, de cele mai multe ori“, explică psihologul. Astfel, atunci când vreţi să ştiţi dacă persoana cu care interacţionaţi frecvent vă place, ascultaţi cu atenţie discursul. Dacă veţi regăsi similitudini în discursul şi tonalitatea vocii sale cu ale propriei persoane, este foarte probabil să găsiţi răspunsul pe care îl căutaţi, potrivit studiului citat.

Sursa: Adevarul

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md