Actualitate

Cele mai grave accidente rutiere din 2014

Potrivit datelor Inspectoratului Naţional de Patrulare, în primele 11 luni ale anului, au avut loc 2 357 de accidente, în care au murit 283 de oameni, iar 2750 au fost traumatizaţi. IPN prezintă o retrospectivă a celor mai grave accidente care au avut loc pe parcursul anului.

– 26 martie: Un copil de 4 ani şi părinţii acestuia au decedat într-un accident rutier produs în raionul Edineţ. Familia se îndrepta la rude. Bărbatul care conducea automobilul cu viteză a ieşit pe contrasens în apropiere de satul Târnova, apoi derapând de pe carosabil s-a izbit violent într-un pilon electric. Ca urmare a impactului, toţi trei au decedat pe loc.

– 30 martie: Un microbuz din Republica Moldova a suferit un accident rutier în regiunea Doneţk din Ucraina. În acesta se aflau 21 de cetăţeni moldoveni. 5 persoane au decedat în urma accidentului, alte 16 au ajuns la spital cu diferite leziuni.

– 14 aprilie: Cinci persoane, pasageri ai microbuzelor de pe rutele municipale 119 şi 113, au avut de suferit în urma unui accident rutier produs pe bulevardul Cuza-Vodă din sectorul Botanica al capitalei.

– 23 aprilie: Un cetăţean moldovean a murit, iar alţi 9 au fost răniţi, într-un nou accident produs în Ucraina, în apropiere de localitatea Ivanovca din Ucraina, pe traseul Kiev-Odesa.

– 2 iulie: Treisprezece oameni, printre care şi trei copii, au fost răniţi într-un accident rutier produs la intersecţia străzilor M. Eminescu cu Şciusev din capitală, cu implicarea unui microbuz de pe ruta 155. Unul dintre copii a ajuns la spital în stare critică.

– 12 august: Trei tineri, de 19, 17 şi 16 ani, au decedat pe loc într-un accident rutier la intrarea în satul Baurci, raionul Ceadîr-Lunga. Potrivit martorilor, automobilul se deplasa cu o viteză foarte mare şi s-a izbit violent în nişte plăci de beton de lângă carosabil, după care s-a rostogolit de mai multe ori.

– 13 octombrie: Patru tineri au murit, iar alţi doi au fost internaţi la spital în urma unui accident rutier produs în apropiere de satul Baurci, raionul Ceadîr-Lunga. Automobilul în care se aflau tinerii a derapat de pe traseu şi s-a izbit de un copac.

– 15 octombrie: Două persoane au murit, iar altele 4 au fost rănite după ce un microbuz de pe ruta municipală 171 s-a lovit cu un camion marfar la intersecţia străzii Calea Ieşilor cu strada Ghidighici din capitală.

– 2 noiembrie: Trei tineri şi-au pierdut viaţa după ce automobilul în care se aflau a ieşit de pe carosabil, s-a tamponat într-un pilon electric, după care s-a inversat, lovind construcţia auxiliară a unei case de locuit. Potrivit poliţiei, şoferul, care a scăpat cu răni uşoare, era beat. Accidentul a avut loc pe strada Ghica Vodă din oraşul Drochia. 

Retrospectivă IPN, Elena Nistor

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *