Culinar.md

Cele mai simple reţete cu harbuz

Nu e nimic mai savuros decât o felie rubinie de pepene din care să muşti cu poftă. E un deşert sănătos şi natural, o sursă de hidratare şi răcoare pe caniculă. Îţi propunem ca vara asta să schimbi abordarea şi să consumi altfel pepenele roşu. Nu trebuie să ştii reţete complicate. Îţi spunem cele mai simple variante în care să îl foloseşti şi să te bucuri de dulceaţa lui.

1. Transformă-l în limonadă

Pentru că pepenele roşu conţine 92% de apă nu va fi greu să îl transformi în stare lichidă. Pasează cu un blender bucăţi de pepene roşu, suc de lămâie şi coajă rasă de lămâie.
Ingrediente
• 1 lămâie tăiată felii
• 200g gin
• 1kg pepene roşu
• 230g zeamă proaspătă de lămâie
• 4 crenguţe rozmarin
• 500 ml apă
• 150g zahăr
Metodă de preparare
Pune zahărul şi 230g de apă într-o oală mică şi adaugă frunzele de rozmarin şi pune-le pe aragaz la foc mediu. Amestecă bine până se dizolvă tot zahărul. Apoi, scoate de pe foc şi lasă să se infuzeze timp de aproximativ o oră.
Într-un blender, amestecă sucul de lămâie cu pepenele roşu (taie pepenele în bucăţi mai mici şi adaugă-l treptat).
Adaugă în acest amestec siropul de rozmarin, după gust. Toarnă totul într-un vas mare şi adaugă 230g apă, ginul şi amestecă bine până se combină toate ingredientele. Serveşte în pahare decorate cu o crenguţă de rozmarin şi o felie de lămâie.
Adaugă miere şi vei obţine o băutură răcoritoare pentru toată familia.

2. Pune-l pe băț

Aşază pe beţe de frigărui sau pe scobitori, cubuleţe de pepene roşu, felii de castravete, bucăţele de ton şi felii de ridichi, stropește-le cu o vinegretă şi vei avea cea mai rapidă gustare-aperitiv.

3. Serveşte-l lângă brânzeturi

Este cea mai gustoasă combinaţie, iar pepenele roşu se potriveşte lângă o mulţime de feluri de brânză. Îl poţi servi cu brânză de capră sau parmezan, dar cea mai bună alegere este feta, o brânză cremoasă şi densă care echilibrează pepenele zemos şi crocant.

4. Transformă-l în granită

E mai uşor de pregătit decât o îngheţată, iar dacă o serveşti unor adulţi, poţi pune în ea şi un strop de alcool. Tehnica este simplă, iar reţeta e uşor de pregătit.
Cel mai răcoritor desert pe care îl poţi pregăti vara cu minimum de efort.
Ingrediente
• 1 lingură suc lămâie
• 100g zahăr
• 800g pepene roşu curăţat de seminţe
Metodă de preparare
Pasează toate ingredientele cu un blender până când obţii un amestec omogen. Toarnă totul într-o tavă metalică şi pune la congelator timp de 1 oră.

După o oră, scoate din congelator, amestecă folosind o furculiţă şi zdrobeşte orice parte îngheţată. Nivelează şi pune din nou la congelator timp de 2 ore până când se întăreşte. Foloseşte o furculiţă pentru a răzui din amestecul îngheţat, astfel încât să obţii fulgi de granită.
Acoperă şi pune în congelator până la servire.

foodstory.stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *