Moldova

Centre de Informare ale Uniunii Europene au fost deschise la Râşcani şi Orhei

În cadrul noilor centre doritorii vor avea acces la informații şi literatură de specialitate despre istoria UE și drepturile omului, la benzi desenate, materiale didactice pentru copii, reviste de specialitate, tratate internaţionale, hărţi etc.

„Este un eveniment important pentru locuitorii ambelor localități. UE va fi şi mai aproape de localnici. Cu ajutorul platformei digitale la care vor avea acces, respectiv vor avea posibilitatea să valorifice din plin resursele oferite de Centrele de Informare ale UE, ce constituie o diversitate de informații din domenii”, a menționat Urszula Pałłasz, şeful Secţiei Politice, Presă şi Informare în cadrul Delegației UE la Chişinău, la ceremonia dedicată lansării paralele a Centrelor de Informare ale UE.

Deschiderea noilor centre de informare a fost posibilă în cadrul programului-pilot lansat în parteneriat cu reţeaua Novateca. Colaborarea e menită să contribuie la modernizarea bibliotecilor publice din Republica Moldova, în beneficiul cetăţenilor. În prezent în Republica Moldova activează 20 de centre de informare ale Uniunii Europene, în majoritatea centrelor raionale.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *