Astăzi 17 Ianuarie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 15:47
Abonamente

Actualitate 6 Ianuarie 2018, ora 10:56

Cererile depuse online pentru înscrierea la grădiniță se vor procesate în ianuarie

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Cererile depuse online pentru înscrierea copiilor la grădiniță, în municipiul Chișinău, sunt stocate în baza de date și vor fi examinate în luna ianuarie curent.  

a precizat Viorica Negrei.

Tot din ianuarie, odată cu înregistrarea copiilor în baza cerilor depuse online, pe site va fi afișat și numărul locurilor vacante. „Deja acum vom afișa numărul de locuri vacante pentru că începe prelucrarea datelor din sistem și atunci aceste cifre periodic se vor schimba. Cât de des se vor schimba va depinde de cât de des se vor întruni comisiile locale. Niciun reprezentant al direcției nu se va implica în procesul de înscriere a copiilor la grădiniță și nu va administra acceptul sau respingerea cererilor”, a spus șefa interimară a Direcției generale educație, tineret și sport.La înscrierea copilului la grădiniță se va ține cont de vârsta acestuia și de adresa domiciliului, nicidecum de vechimea cererii depuse. „Dacă, de exemplu, cineva are un copil de câteva zile și îl înscrie în rând, obținând numărul 10, iar alt copil, care a făcut doi ani și jumate, e cu numărul 20, când cel de-al doilea va împlini trei ani va ajunge primul în grădiniță. Înscrierea poate fi făcută și în momentul împlinirii de către copil a vârstei de trei ani și el va avea prioritate întrucât, conform Codului Educației, suntem obligați să-i asigurăm școlarizarea”, a explicat Viorica Negrei.

Întrebată de ce nu este funcțional portalul anunțat inițial pentru înscrierea la grădiniță: www.inscriere-gradinite.md, Viorica Negrei a spus că în iulie curent, când s-a făcut anunțul, Direcția era în proces de obținere a domeniului, care, până la urmă, a fost înregistrat sub alt nume: www.egradinita.md.

În municipiul Chișinău sunt 159 de instituții de învățământ preșcolar, 131 dintre care sunt în capitală și 28 – în suburbii. De înscrierile la grădinițele din suburbii se fac responsabile administrațiile publice locale.

În prezent 37,5 mii de copii sunt înscriși în grădiniță, dintre care 3,3 mii au sub trei ani.

Sursa: Ipn.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 17 Ianuarie 2018, ora: 08:03 de Ana Marchitan

Anul Centenarului în raionul Ialoveni

Anul Centenarului în raionul Ialoveni Din editia print

Toate activitățile educative, istorice, culturale și sportive, care se vor desfășura în acest an la Ialoveni vor fi dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 12 Ianuarie 2018, de Ana Gabor

2018. Ce-ţi doresc eu ţie?

Românii au intrat în anul Centenarului Marii Uniri. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md