Astăzi 21 Noiembrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 10:06
Abonamente

Moldova 10 Septembrie 2012, ora 11:45

Chirtoacă a propus organizatorilor să renunțe la Marșul Unirii pe 16 septembrie

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Primăria mun. Chișinău așteaptă decizia instanței privind desfășurarea Marșului Unirii pe 16 septembrie. 

Autoritățile locale nu au putut să convingă Platforma Civică ”Acținea 2012„ de a modifica itinerarul Marșului Unirii de pe 16 septembrie sau chiar de schimba data acțiunii. Nu s-a ajuns la o înțelegere nici cu partdiul pro-rus „Patrioții Moldovei” privind amânarea unei contra-manifestații. Drept rezultat, primăria mun. Chișinău a trimis două cereri în instanța de judecată pentru a se pronunța în acest caz. Pe 16 septembrie, în Grădina Publică, se va desfășura Festivalul Etniilor organizat de Guvern. În acest context, primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă a făcut un apel ca Marșul Unirii și mitingul „patrioților” să aibă loc în altă zi. ”Nu este corect față de minorități ca acele acțiuni să aibă loc în aceeași zi. Nu este exclus că vor fi tensiuni și asta va umbri Festivalul. Fac un apel către organizatori să renunțe la aceste acțiuni pe 16 septembrie. Ar fi o dovadă de bun-simț față de comunitățile etnice”, a declarat primarul. 

Timpul.md (I.M.)

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia este agresivă (și) pentru că se teme

Începând cu 2008, agresivitatea militară a Federației Ruse în vecinătatea sa apropiată a atins cele mai înalte cote, fie că vorbim despre exerciții militare efectuate în scopul de a descuraja elemente externe, fie că vorbim, mai ales, de agresiuni de tipul celei din Georgia,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Scrisoare deschisă din partea unui cetățean care nu vrea să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Salutare! Sunt un cetățean al orașului Chișinău care nu va ieși pe data de 19 noiembrie la referendumul pentru demiterea primarului.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md