Ultima oră

Chirtoacă atacă: Ei sunt uniţi de hoţie, noi suntem uniţi de omenie

Potrivit IPN, candidatul PL la primăria capitalei, Dorin Chirtoacă, a spus că în anul 2005 toţi erau împotriva liberalilor. „Astăzi, după aproape 10 ani, istoria se repetă, din nou suntem noi şi ei, şi toţi ei sunt împotriva noastră. De ce oare? Pentru că ei sunt uniţi de hoţie, noi suntem uniţi de omenie şi de lucru pentru oameni, pentru omul din Chişinău şi din toată Moldova”, a menţionat actualul primar general. Politicianul a adăugat că din 2007 nici un Guvern nu a dat niciun leu pentru Chişinău, nu le-a păsat sub nicio formă de capitala Republicii Moldova.

„Acesta este sloganul care îi uneşte pe ei: „ nici un leu pentru Chişinău”, şi asta să-şi spună ei şi să scrie pe toate panourile: şi socialiştii, şi comuniştii, şi guvernul minoritar, şi toţi ceilalţi care au mai rămas. De 25 de ani, toţi care ne-au condus nu făcut altceva decât să ne fure, pe ei îi uneşte complicitatea şi fărădelegea la hoţie. La delapidări de fonduri şi la privatizări frauduloase. Ei nu au dreptul nici moral şi nici juridic să pretindă pentru Chişinău şi nici pentru Moldova. Ei spun astăzi că este rău din cauza gropilor care le avem în asfalt sau că este rău din cauza anumitor lucruri care nu au fost finalizate încă, dar, de fapt, nu este rău din cauza unei gropi în asfalt, ci este rău din cauza cuţitului înfipt în inima şi în spatele fiecărui cetăţean al Republicii Moldova care a fost şi este furat în toţi aceşti ani”, a subliniat Dorin Chirtoacă.

Preşedintele Partidului Liberal, deputatul Mihai Ghimpu a spus că acum oamenii cunosc vremuri grele. „Noi vă cunoaştem toate problemele şi necazurile, ştim că vă este greu şi că vă gândiţi ce să puneţi mâine pe masă copiilor, dar acest lucru s-a întâmplat pentru că aţi votat nu aşa cum trebuie şi astăzi suntem furaţi şi trădaţi, inclusiv de cei cărora le-aţi încredinţat puterea. Ne-au jefuit turcii, tătarii, mongolii, ruşii, dar cum ne-au jefuit ai noştri, n-a făcut-o nimeni în istoria omenirii. Timp de peste 20 de ani aproape toţi care au fost la putere s-au gândit la miliarde, nu la viaţa dumneavoastră”, a accentuat Mihai Ghimpu.

Pensiile şi salariile sunt mici pentru că v-au furat averea, a adăugat politicianul. „Din acel miliard, dacă ar fi fost folosit în interesul cetăţenilor, ar fi fost plătite pensiile pentru 2 ani înainte. Avem drumuri proaste pentru că ei v-au furat. Cu banii furaţi ar fi fost reconstruite jumătate din toate drumurile republicii. Aveţi îndemnizaţii mici la copii pentru că ei v-au furat. Au furat banii copiilor voştri. Avem guvernanţi care nu se mai satură. Lucrurile nu mai pot continua în acest hal fără de hal. Hoţii şi trădătorii trebuie să fie traşi la răspundere. Puterea suverană sunteţi dumneavoastră şi e timpul să facem dreptate”, a afirmat liderul PL.

După încheierea discursurilor, zeci de automobile, cu drapelele Partidului Liberal şi Uniunii Europene, au pornit într-o coloană prin capitală. Menționăm că sloganul formaţiunii în această campanie este „Ne-au furat, ne-au trădat, e timpul să facem dreptate”.
 
Sursa: politics.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *