Cultură

Cinci artişti plastici din RM, prezenţi la o expoziţie din Bahrain

Organizată în perioada 5 – 31 mai 2016 de Europe’s Art Gallery din Belgia, Galerie cu renume condusă de Iana Stanţieru, moldoveancă originară din părţile Glodenilor, Expoziţia este prima şi singura de mare anvergură în această parte a lumii, la care este promovată arta din R. Moldova.

Vernisajul a fost inaugurat în prezenţa membrului Familiei Regale din Bahrain, Sheikh Rashid Bin Khalifa Al Khalifa, precum şi a mai multor Ambasadori acreditaţi în acest stat. În luarea sa de cuvânt, Sheikh-ul Rashid a salutat organizarea Expoziţiei europene alături de trei dintre cei mai talentaţi artişti plastici din Bahrain şi Arabia Saudită, subliniind că schimburile culturale internaţionale sunt reciproc benefice, fac arta, viaţa şi lumea mai frumoase, mai bune.

Iana Stanţieru, iniţiatoarea evenimentului, spune că scopul echipei Europe’s Art Gallery din Belgia este de a încuraja asemenea colaborări internaţionale şi dialogul firesc între artişti, or, potrivit ei, „Arta are puterea de a uni oameni și culturi”. Ea a mai adăugat că europenilor le pasă de copii şi de educaţie, de aceea o parte din suma obţinută în urma vânzărilor operelor de artă va fi donată Organizaţiei Regale de Caritate / The Royal Charity Organisation din Bahrain.

Solicitată de FlacăraTV.md, cunoscuta pictoriţa Elvira Cemortan-Voloşin, director al Centrului Cultural ArtElit de la Chişinău şi al Editurii StelPart, ne-a mărturisit că este onorată să fie prezentă cu 11 picturi la Expoziţia regală din Bahrain, toate create în anul 2016, între acestea: o compoziţie din IX Irişi (Irises), alta din IV Rapsodii, o serie de tablouri din colecţia Mere (de aur, din Rai). Elvira Cemortan-Voloşin s-a arătat impresionată de faptul că lucrarea ei – Unitate (din colecţia Merelor) s-a bucurat de mare succes în rândul membrilor Familiei Regale din Bahrain.

Sursa: flacaratv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *