Politică

Cinci partide ar intra în Parlament, dacă duminică ar avea loc alegeri

Cel mai mare scor electoral, 23,4%, l-ar înregistra Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, relevă un sondajului realizat de Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS, citat de IPN. Partidul Liberal Democrat din Moldova ar acumula 18,6% voturi, Partidul Democrat din Moldova – 10,7%, iar Partidul Liberal – 6,3%. Preşedintele IMAS, Doru Petruţi, a remarcat că o noutate este faptul că o formaţiune condusă de politicianul Renato Usatîi ar acumula 6,7% din voturi, adică ar trece pragul electoral de 6%.

Nu ar accede în Parlament Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, care ar acumula 2,8% din voturi, Mişcarea Populară Antimafie – 1,4%, Partidul Liberal Reformator – 0,9%. Pe de altă parte, 13% din respondenţi s-au declarat indecişi, iar 14% nu au vrut să spună cu cine ar vota.

Referitor la reuşitele partidelor, majoritatea celor intervievați au spus că PCRM are cea mai mare grijă de pensionari. Majoritatea respondenţilor consideră că PLDM a adus Republica Moldova mai aproape de UE, iar PDM atinge ponderi mai importante pe partea ce ţine de susţinerea familiilor şi problemele femeilor.

Fiind întrebaţi cât este de probabil să se prezinte la vot la alegerile din toamnă, 53% din respondenţi au declarat că sunt siguri că vor merge la vot, 25% sunt aproape siguri, iar 21% spun că probabil vor merge la vot.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1032 de persoane de peste 18 ani, în 71 de localităţi, în perioada 5-22 septembrie. Marja de eroare este de plus-minus 3%.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *