Actualitate

Cine sunt moldovenii reţinuţi în România pentru trafic de ţigări şi anabolizante

Şase cetăţeni moldoveni, dintre care doi cu dublă cetăţenie – română şi moldovenească –, au fost reţinuţi, luni, 16 octombrie, pentru contrabandă şi constituirea de grup infracţional organizat, după ce procurorii anunţă Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală (DIICOT).

Potrivit DIICOT, în perioada august – 15 octombrie 2017, gruparea, a făcut contrabandă cu produse din tutun din Republica Moldova.

Duminică 15 octombrie, procurorii DIICOT şi poliţilti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Română au făcut percheziţii la două depozite din judeţul Vrancea, confiscând peste 400 de baxuri ce conţineau, în total, peste 208.000 de pachete cu ţigări (peste patru milioane de ţigări), în special marca Ashima.

La fel au fost confiscate 30 de cutii ce conţineau 28.131 de fiole şi 310.120 de comprimate substanţe anabolizante, multe din care produse la fabrica Balkan Pharmaceuticals din municipiul Chişinău.

De asemenea, au mai fost găsite două automobile cu numere de înmatriculare din Bulgaria, care erau modificate şi adaptate transportului de ţigări de contrabandă prin confecţionarea unor spaţii de depozitare construite special pentru a ascunde mărfuri.

Poliţiştii au mai găsit şi zeci de paleţi cu panouri, tip sandwich, de izolaţie termică, cu unele decupaje în interior, pentru ascunderea ţigărilor.

„Ţigările aflate în depozit au fost procurate de către membrii grupului din Republica Moldova şi au fost transportate în România ascunse în autocisterne, întregul transport fiind monitorizat de către poliţiştii de frontieră încă de la intrarea în ţară, prin PTF Sculeni”, spun procurorii DIICOT.

mold-street.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *