Social

Circa 330 de tineri din Republica Moldova au plecat la studii în SUA

Tot mai mulți tineri din Republica Moldova înscrişi la universităţi în SUA aleg să facă studii post universitare. În anul de studii 2013-2014, 37% de moldoveni care studiază în SUA sunt înrolați în universități, cifră ce a crescut considerabil în ultimii ani. Totodată, nouă studenți americani au studiat în Moldova, cu 12,5% mai mult decât anul trecut.

Potrivit Directorului Regional al Education USA, Ann Merrill, „Statele Unite ale Americii rămân o destinație preferată pentru studenții din Moldova datorită calității și prestigiului asociate cu studiile în SUA”. Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei SUA la Chişinău, un al factor important este accesul liber la informația corectă și comprehensivă cu privire la studiile în SUA și activitatea sporită a colegiilor și universităților pentru atragerea studenților din Moldova.

Raportul, făcut public cu ocazia aniversării a 15-cea a Săptămînii Educaționale Internaționale, arată că numărul studenților internaționali la universitățile și colegiile din SUA a crescut cu 8% și a atins cifra de 886 052 în anul academic 2013-2014. SUA găzduiește cei mai mulți studenţi internaţionali, din numărul total de 4,5 milioane, cu o cifră dublă față de Marea Britanie, care este a doua în top.

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *