Sănătate

Cireşele au beneficii nemaipomenite

Cireşele au puţine calorii, însă conţin o mulţime de nutrienţi necesari pentru un organism sănătos. Printre acestea se numără: proteine, caroten, pectine, flavonoizi, vitamine (A, B, C, E), minerale (potasiu, calciu, fier, magneziu). Acidul elagic din cireşe este foarte important în lupta împotriva cancerului, deoarece anihilează substanţele cancerigene care ajung în corp.

Aceste fructe gustoase sunt ideale pentru sănătatea tractului digestiv şi trebuie consumate de persoanele care se confruntă cu hepatită cronică, colită, gastrită, constipaţie, sau litiază biliară. Uşurează durerile de stomac, previn arteroscleroză şi sunt folosite că şi ingredient adjuvant împotriva obezităţi. Aşadar, fructele de cireş sunt ideale dacă vrei să pierzi kilogramele în plus.

Ştiai că cireşele se pot utiliza chiar şi extern? Cataplasmele cu aceste fructe pentru tratarea ameţelilor şi a durerilor de cap şi se pare că sunt foarte eficiente. Multe persoane le utilizează sub formă de măşti cosmetice pentru întinerirea pielii, îndepărtarea petelor şi umplerea ridurilor.

Şi cozile ciresului fac minuni, în special pentru cei care suferă de boli ale rinichilor. Acestea au efecte diuretice, laxative, detoxifiante şi depurative. Se folosesc sub formă de infuzie sau decoct şi au efecte sporite dacă se utilizează alături de plante precum coadă calului, măceş, mătasea porumbului sau merisorul. Dacă nu îţi place gustul ceaiului din cozi de cireş, îl poţi îmbunătăţi considerabil adăugând în cană cu ceai fierbinte câteva felii de măr proaspăt tăiate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *