Actualitate

Clădirea Ipteh îi “aduce” premierului Filat 800 de mii de dolari pe an

Deși nu este oficial acționar al Ipteh, Vlad Filat va primi și el dividende. Compania Kapital Invest Company din Iaşi care deţine 49,63% din capitalul social al firmei Ipteh, este proprietatea sa.

Potrivit unui aviz publicat de companie, acţionarii sunt aşteptaţi în decurs de trei luni să vină la contabilitate pentru a primi banii.

Societatea pe acţiuni IPTEH, administrează una dintre cele mai mari clădiri din Capitală, având o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, destinați pentru chirie.

În 1999, clădirea „Ipteh" a fost vândută de către stat cu 4,9 milione de lei. Pe atunci, actualul premier Vlad Filat ocupa funcţia de ministru de stat în Guvernul Sturza. În timpul guvernării comuniste, au fost mai multe încercări de a privatiza clădirea, iar în 2008, Curtea Supremă de Justiţie a pronunţat o sentinţă, potrivit căreia societatea Ipteh urmează a fi renaţionalizată.

Ulterior, Guvernul a scos din nou clădirea la vânzare, la un preț de 700 milioane lei, dar nu a reușit să o vîndă. În noiembrie 2009, CEDO a decis că naţionalizarea Ipteh a fost ilegală şi a obligat statul să o restituie fostului proprietar.
 
Sursa: Unimedia.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *