Astăzi 21 Ianuarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 16:28
Abonamente

Actualitate 12 Septembrie 2017, ora 17:04

InternaționalClinton, despre implicarea lui Putin în alegerile din SUA: „Au existat comunicări și aranjamente”

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Hillary Clinton, fostă candidata la președinția americana din partea Partidului Democrat, este convinsă că oamenii din anturajul rivalului său Donald Trump au contribuit la amestecul Rusiei în alegerile din 2016.

„Au existat în mod clar comunicări și un fel de aranjament”, a spus Clinton într-un interviu acordat ziarului USA Today despre noua sa carte What Happened (Ce s-a întâmplat).

„Nu mă îndoiesc că Putin a vrut să pierd, iar Trump sa câștige”, a spus Clinton. „Și nu am nicio îndoială că Trump și anturajul lui au relații financiare încâlcite cu interesele Rusiei. Și nu mă îndoiesc că sediul de campanie al lui Trump și alți asistenți au muncit din greu ca sa-și ascunda legăturile cu Rusia”.Întrebată dacă crede într-o conspirație între asociații lui Trump și Moscova, Clinton a răspuns: „Sunt convinsă de asta”.

Potrivit lui Clinton, ea știe că președintele rus desfasoara o „vendeta personala” împotriva ei, care a început odată cu extinderea NATO în Europa de Est în timpul președinției soțului ei.

Un stimulent suplimentar, potrivit lui Clinton, a fost că Putin crede ca ea a jucat un rol în organizarea demonstrațiilor antiguvernamentale din Rusia, în 2011, când ea era secretar de stat.

„Și totuși nu mi-am închipuit ca el sa aiba îndrăzneala să lanseze o operațiune secretă masivă împotriva democrației noastre, chiar sub nasul nostru și că ar scăpa basma curata”, a spus ea.

Potrivit lui Clinton, în timpul campaniei, jurnaliștii au refuzat să ia în considerare la modul serios rolul Rusiei în povestea cu „scurgerea” e-mailurilor sale. Ea îl acuză pe fostul președinte Barack Obama că nu a luat măsuri mai decisive în această privință.

Sursa: Paginaderusia.roblog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md