Actualitate

CODUL GALBEN de schimbare bruscă a vremii rămâne valabil şi pentru astăzi. Săptămâna viitoare sunt aşteptate minus zece grade Celsius

Termometrele vor indica valori negative, iar săptămâna viitoare sunt aşteptate chiar şi minus zece grade Celsius pe timp de noapte.

Temperaturile scăzute nu au adus şi căldura în calorifere. Până acum, doar 39 din cele aproape 3 000 de blocuri din Chişinău au fost conectate la reţeaua centralizată de încălzire.

Potrivit furnizorului de agent termic, doar administraţiile a 189 de blocuri au documentele în regulă pentru conectare. În acelaşi timp, o grădiniţă din sectorul Botanica nu are instalate contoare, iar instituţia preşcolară de învăţământ din comuna Dobrogea va avea căldură doar după 1 noiembrie.

În schimb, drumarii au intrat în alertă. Angajaţii "Exdrupo" fac ultimele pregătiri pentru sezonul rece. Reprezentanţii întreprinderii spun că în acest an vor lucra tot cu utilaje vechi. Din cele 70 de maşini, doar 16 au mai puţin de 10 ani, iar restul utilajelor au termenul de exploatare depăşit.

Menționăm că, anual, în municipiul Chişinău sunt necesare peste 11 000 de tone de material antiderapant. Până acum au fost cumpărate 600 de tone de sare şi 6500 de tone de nisip. În acest an, bugetul pentru deszăpezirea drumurilor din Capitală este de aproximativ 10 milioane de lei.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *